Medi Ambient
Societat 02/07/2024

L'Ajuntament de Palma s'adhereix al repte per aconseguir la bandera verda de la sostenibilitat hostalera d'Ecovidrio

30 municipis i 410 establiments de les Illes Balears participen en la 5a edició

Victòria Pons
1 min
El tinent de batle de Medi Ambient i president d’EMAYA, Llorenç Bauzá, el coordinador de l'entitat a Balears, Iván Tolsá, i el gerent de l’empresa municipal, Llorenç Morey.

Palma30 municipis i 410 establiments de les Illes Balears participen en la 5a edició del Moviment Banderes Verdes que promou Ecovidrio amb l'objectiu d'aconseguir la "bandera verda" com a premi de sostenibilitat. Aquesta campanya pretén reconèixer la tasca dels consistoris i hostalers en matèria de reciclatge d'envasos de vidre i el seu compromís amb el desenvolupament sostenible.

El tinent de batle de Medi Ambient i president d'EMAYA, Llorenç Bauzà; el coordinador de l'entitat a les Balears, Ivan Tolsá, i el gerent de l'empresa municipal, Llorenç Morey, han presentat la participació de l'Ajuntament de Palma en aquesta edició. "L'any passat vam quedar a les portes de ser guardonats amb la bandera verda i estic seguríssim que enguany Palma la podrà lluir", ha afegit Bauzà. Al municipi, actualment hi ha 1.291 contenidors verds, un per cada 328 veïns.

La capital és la cinquena de l'Estat que més vidre va reciclar durant l'any 2023, amb una mitjana de 25,5 quilograms per habitant, superada per Donostia (38,3 kg/hab), Pamplona (31 kg/hab), Santiago (28,20 kg/hab) i Bilbao (26 kg/hab), segons les dades d'Ecovidrio. Durant l'exercici anterior, els ciutadans de Palma van dipositar 10.791 tones de recipients de vidre als contenidors verds, que equival a 88 envasos per persona i any, molt per sobre de la mitjana estatal, que se situa en 19,2 quilograms de mitjana i uns 66 envasos per persona.

Moviment Banderes Verdes

El Moviment Banderes Verdes d'Ecovidrio és una campanya estival que pretén reconèixer el compromís de l'hostaleria local i ajuntaments amb el reciclatge d'envasos de vidre, protecció del medi ambient i l'evolució cap a un desenvolupament sostenible. En l'edició passada, van ser guardonats amb la bandera els municipis de Menorca i d'Alcúdia a Mallorca, a més del local Singlot Tapes.

stats