L'STEI denuncia els processos d’estabilització dels docents davant la UE i el Defensor del Poble
Des del sindicat asseguren que aquests sistemes "posen en perill que puguin continuar fent feina"
PalmaLa Confederació d'STE, de la qual forma part l'STEI, ha presentat davant la Unió Europea uns denúncia pels processos d'estabilització dels docents perquè infringeixen el dret comunitari i la legislació europea. Segons han informat en un comunicat, aquests processos que, d'acord amb la Llei 20/2021 de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat, han de disminuir el percentatge de personal interí al 8% abans del final de 2024, "causen molta inquietud entre les persones afectades".
De fet, segons expliquen, avui dia, no asseguren que aquestes persones puguin aconseguir l'estabilitat en el seu lloc de treball, "sinó que posen perill que puguin continuar fent feina". Així, la denúncia que s'ha fet davant de la UE posa de manifest que "l'estat espanyol, a través de la Llei 20/2021, incompleix obertament el dret de la Unió, ja que estableix com a mesures adreçades a les persones que han prestat serveis temporals durant més de tres anys processos selectius per diversos sistemes i indemnitzacions al cessament que no es preveuen en tots els casos".
A més de la denúncia, el 26 de maig també van presentar davant l'oficina del Defensor del Poble una queixa per l'aplicació "dispar i diversa" que fan les administracions públiques de la Llei 20/2021. Per això, demanen que l'entitat exigeixi en el Congrés dels Diputats i al Senat que s'activin controls de legalitat per aplicar la llei perquè no se cessi cap empleat públic que ocupi un lloc de feina públic amb anterioritat a l’1 de gener de 2016.
Tot i això, des del sindicat han remarcat el Ministeri d'Educació ha de coordinar els processos d’estabilització que les comunitats autònomes anuncien aquests dies i ha de garantir que totes compleixin la Llei.