"Tallau-me les cames, però no la llengua": la jaia Quaresma rep Vera al CEIP Montaura
El claustre ha aprofitat l'ocasió per reivindicar millores per al centre, com "una sala de mestres o un menjador en condicions"
PalmaEl claustre del CEIP Montaura ha rebut el conseller d'Educació, Antoni Vera, amb l'entrada del centre amb camisetes verdes penjades i amb una convidada especial, la jaia Quaresma, vestida de verd i amb una reivindicació a explicar: "Tallau-me les cames, però no la llengua".
A més, representants de l'equip docent han llegit una carta al conseller, i han aprofitat la trobada per demanar-li millores per al centre i que mantingui el model lingüístic escolar vigent. En la missiva, dirigida al "rei Vera", demanen "rebre algun present reial: recursos materials, una escola nova, personal de suport, una sortida d'emergència, un menjador en condicions, climatització adequada i una sala de mestres".
També fan referència als 60 milions d'euros que costarà la segregació lingüística per a un curs sencer, si es manté la quantia establerta en 20 milions per al primer trimestre del curs 2024-2025: "Fins ara hem empatitzat i hem entès que de vegades no tots els desitjos es poden fer realitat i que ses majestats tenen altres prioritats que no impliquen satisfer les nostres. De vegades, però, la màgia esdevé realitat, i ara, que a Orient ha aparegut un tresor de 60 milions d'euros, entenem que, òbviament, i amb tot el sentit comú, es dedicaran a satisfer aquestes demandes que històricament hem fet arribar des del sector educatiu", diuen els docents. "No volem ser malpensats i creim que el seny de ses majestats no incorrerà en el terrible error de destinar aquesta ingent i desorbitada quantitat de doblers a qüestions que no suposen cap tipus de conflicte a cap nivell, ans al contrari", afegeixen.
En defensa de l'escola en català
A la qüestió lingüística, el claustre del CEIP Montaura fa una menció especial, amb un reconeixement a la llengua catalana: "És la llengua. La nostra. La que sempre serà un símbol d'unió i integració i d'identitat d'un poble; la que necessita sentir-se viva i no arraconada ni usada com a moneda d'intercanvi polític. Mantenim l'esperança que ses majestats, que també l'estimen, la senten i la viuen, mantindran el compromís d'impulsar-ne l'ús, de defensar-la i de deixar-la ésser lliure".
Amb aquesta reivindicació, el CEIP Montaura, se suma als centres que han fet demostracions semblants per donar suport a l'escola en català i per demanar que no s'apliqui ni l'elecció de llengua al primer ensenyament ni el pla pilot. Ambdues mesures entraran en vigor, si tot segueix el seu curs, el curs 2024-2025.