Tancament de l'IES Politècnic: els alumnes faran vaga per defensar l'institut

El pròxim 4 de novembre aturaran les classes entre les 10 h i les 12 h i protestaran davant el centre

Entrada de l'IES Politècnic de Palma
2 min

PalmaEls alumnes de l'IES Politècnic no es resignen al fet que el centre tanqui les portes per convertir-se en un Centre Integrat de Formació Professional (CIFP) i per això faran vaga, segons ha pogut saber l'ARA Balears. El pròxim 4 de novembre, de 10 h a 12 h, els estudiants del centre protestaran a les portes de l'institut per exigir-ne la continuïtat. La proposta de conversió de la Conselleria, plasmada al Pla d'infraestructures, també topa amb el rebuig frontal de l'Assemblea de Docents del Centre.

Davant el futur tancament del centre, els professors asseguren que la Conselleria els ha suggerit "que concursin", és a dir, que canviïn de centre. Segons indicaren fonts del centre i va confirmar CCOO, la direcció general de Planificació i Gestió Educatives va plantejar aquesta possibilitat durant una Mesa tècnica. Posteriorment, el conseller d'Educació, Antoni Vera, va dir que els professors desplaçats podran anar al centre de Palma que vulguin. Educació també ha dit que el tancament del centre es farà progressivament: a mesura que vagin acabant generacions d'alumnes no es renovaran els cursos inferiors. “Anirem frenant l’arribada de nous alumnes de primer d’ESO i de primer de Batxillerat perquè així l’alumnat que vagi acabant no es renovi amb nous estudiants”, va dir Vera en declaracions als mitjans. El Politècnic “no es tanca, sinó que es rellança perquè és una infraestructura importantíssima i necessitam potenciar els estudis d’FP. Crec que és un gran benefici per a tota la comunitat educativa”, va defensar.

300 places perdudes

La desaparició de l'IES Politècnic implicarà "la pèrdua de més de 300 places públiques a Palma, la interrupció de projectes educatius i de centre, com el PROA+, ERASMUS+, amb el finançament corresponent, l'augment de ràtios a altres centres i la redistribució de més de 70 professors i professores", denuncien els docents.

El pla fa una breu menció al fet que l'IES Politècnic passarà a ser un CIFP "a curt termini". "No es parla del desplaçament de l'alumnat i professorat, del futur dels projectes educatius com el PROA+ i l'ERASMUS+, i de la destinació de les tres famílies professionals que queden excloses del projecte: Fusta, Moble i Suro, Informàtica i Comunicacions, i Instal·lació i Manteniment". Pel que fa al desplaçament dels docents, Vera va dir que podran anar al centre de Palma que desitgin.

La idea de Vera és que el nou centre d'FP s'especialitzi només en les famílies professionals de Construcció i Electricitat i Electrònica. L'Assemblea de Centre de l'IES Politècnic considera que hi ha d'haver representació de la comunitat educativa a la presa de decisions sobre el futur del Politècnic, l'alumnat i el professorat. "Exigim transparència en el procés i la presentació d'un projecte real per al nou CIFP on s'inclogui una planificació dels desplaçaments d'alumnat, professorat i personal no docent, si escau", reclama.

stats