Societat11/07/2021

Les tapes italianes del Maramao

Bep Al·lès
i Bep Al·lès

CiutadellaMaramao és un nou concepte de tapes al cor de Ciutadella, a la cèntrica placeta del Santíssim o la placeta de Cas Duc, com es coneix popularment. Aquest indret acull l’interessant gastrobar que fusiona la tradició de la cuina italiana i l’espanyola, amb innovadores preparacions, amb una aposta clara pel producte fresc i elaborat al moment. Destaca, a més de la seva cuina, la seva terrassa a peu de carrer, davant el palau Martorell o dels ducs d’Almenara Alta i marquès d’Albranca, entre molts altres títols nobiliaris, i a pocs metres del Seminari de Menorca i el Museu Diocesà. En porta els fogons el xef executiu Massimo Mauri, que confessa que la cuina italiana sempre ha ocupat un lloc rellevant en la seva feina de cuiner, encara que la seva experiència, amb molts anys de bagatge i fins i tot com a xef executiu d’una de les principals grans cadenes hotelers mallorquines, l’ha portat a modificar algunes elaboracions amb la finalitat de modernitzar-les, però sense intentar canviar-ne la natura, les arrels. Mauri diu que, per ell, la feina d’un cuiner és la d’interpretar les receptes, com ho fa un músic amb una partitura. Aquesta és la filosofia que vol transmetre als clients des de la seva cuina personalitzada i amb un objectiu molt clar: “Atorgar al menjar el gust que té de manera natural, que el producte sigui el protagonista”.

Xef a domicili

A més de la cuina d’aquest gastrobar de tapes italianes, Massimo Mauri s’ofereix com a xef a domicili per a aquelles persones que volen organitzar menjars a casa seva amb convidats i no tenen temps de cuinar o bé la cuina no és el seu fort. Però tornant al Maramao, si Mauri és qui comanda als fogons, és la seva companya Linda qui comanda a la sala, la que sap atendre i recomanar les seves especialitats i també la seva ben assortida carta de vins i caves. De fet, Linda es va formar com a especialista en vins per la prestigiosa Enoaula de Xavi Nolla.

Cargando
No hay anuncios

Anar un fosquet a sopar de tapes al Maramao és més que una experiència gastronòmica, sensorial diria jo, i deixar-se aconsellar i gaudir de les explosions de sabors, de la reinterpretació dels clàssics, com el vitello tonnato que s’ha de tastar, com també s’ha de menjar la xulla de porc ibèric cuita a baixa temperatura, i el taco de formatge parmesà amb salmó marinat i guacamole, a més d’especialitats italianes, com la focaccia artesanal amb burrata, tomàtiga i olives Taggiasche”, i les seves perles de gorgonzola amb confitura de ceba, que són tot un clàssic del Maramao.

També podem optar per propostes de cuina d’autor i del món com el maqui de pasta cruixent amb espinacs, albergínia i mozzarella, i el bacallà mantegat amb ciurons i làmina de polenta cruixent. A més, podem gaudir de les seves gambes en tempura i verdures, o aquest estiu de la fresca ensalada russa de remolatxa, tonyina, xili i carxofes, i del seu salmorejo andalús de remolatxa. Altres tapes que també cal tastar són les seves patates braves i el raviolo fregit de sobrassada ibèrica. Si optam per plats més contundents, podem menjar el seu cavatelli amb salsitxa, bolets i tomàtiga, o si som dels que els agraden les hamburgueses, aquí tenen la Margot, que està elaborada amb 180 g de vedella, bacó, alvocat, tomàtiga, formatge cheddar i melmelada de ceba.

Cargando
No hay anuncios

Un apartat a part mereixen les seves postres, que s’han de tastar, encara que siguin per compartir: La seva crème brûlée amb regalèssia; i com a italians que són, no hi poc mancar la pannacotta de llimona amb fruites vermelles, ni el seu tiramisú en got.

Producte local i de qualitat

Viure una nova experiència en tapes gurmet i gaudir d’aquesta fusió entre dues de les principals cuines del Mediterrani, la italiana i l’espanyola, elaborades amb producte local de Menorca o amb producte escollit i de qualitat fan que les creacions de Massimo Mauri no et deixin indiferent. Finalment, s’ha de destacar també la seva carta de vins, amb una bona relació qualitat preu, i amb referències de vins de Menorca, i DO poc conegudes, com la de Tres Riberas, Bierzo i Conca del Barberà, a més d’IGP com la de Valdejalón i Extremadura. També una petita, però molt encertada, selecció de caves catalans.