El temps a les Balears

La temperatura no dona treva a les Balears: dimecres comença la tercera onada de calor de l'estiu

L'Aemet estén l'alerta groga a l'illa fins dimecres amb una temperatura que arriba als 36 graus

Turistes a la platja aquest estiu.
ARA Balears
05/08/2024
1 min

PalmaMallorca espera la tercera onada de calor a partir d'aquest dimecres amb una temperatura màxima que arribarà als 39 graus divendres, mentre que a la resta de l'Arxipèlag registrarà jornades càlides, segons la previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a les Balears. La delegada territorial a les Illes, María José Guerrero, ha indicat que la primera setmana completa d'agost ha començat amb la influència d'una massa d'aire molt càlida que farà que el termòmetre registri màxims. Així mateix, l'avís groc a Mallorca per alta temperatura que comença aquest mateix dilluns està previst per a l'interior i s'estendrà fins dimecres amb màximes de 36 graus.

Aquest dimarts l'avís s'ampliarà al nord i, per tercer dia consecutiu, dimecres també afectarà la zona de la serra de Tramuntana, l'interior i el sud. Segons es vagin confirmant les dades durant aquests dies, Guerrero ha apuntat que Mallorca està "a les portes de la tercera onada de calor". D'aquesta manera, dimecres es registraran màximes de 38 graus i, tot seguit, divendres se situarà a 39 graus.

D'altra banda, els cels es mantindran clars i hi haurà vent fluix i moderat de component est amb brisa costanera. A més, la temperatura del mar pujarà lleugerament i arribarà als 28 graus.

stats