Meteorologia
Societat08/07/2022

La tempesta que va tornar el cel de color verd

Un estrany fenomen òptic va generar un cel apocalíptic al nord dels Estats Units

BarcelonaUna de les imatges més virals d'aquesta setmana en l'àmbit de la meteorologia ha sigut la d'aquest cel completament verdós enmig d'una gran tempesta a la localitat de Sioux Falls, un indret ubicat entre els estats de Dakota del Sud, Minnesota i Iowa. El fenomen es va produir dimarts a última hora, enmig d'un important sistema convectiu acompanyat de ratxes molt fortes de vent, el que els americans anomenen derecho, i que ve a ser un fenomen similar als esclafits que es produeixen sovint al nostre àmbit, però de forma més extensa i amb diverses línies de vent molt fort associades al sistema convectiu.

Poc abans que la tempesta afectés la localitat de Sioux Falls, el cel es va tornar completament verd, un fet que van poder capturar molts ciutadans i també les càmeres de trànsit de la zona. Tot fa pensar que el color del cel responia a un fenomen òptic. Si hi penseu, és habitual que quan una tempesta s'acaba en el moment que el sol ja comença a caure, els colors al cel es tornin més atractius, amb tons ataronjats o vermellosos. Quan el sol és baix a l'horitzó, la seva llum travessa més gruix d'atmosfera, i això dona joc a més possibilitats òptiques.

Cargando
No hay anuncios
Cargando
No hay anuncios

Que una tempesta torni el cel de color verd sol ser un símptoma que hi ha una gran quantitat d'aigua i gel dins del núvol, és a dir, que es tracta d'un núvol molt desenvolupat que pot descarregar fortes pedregades. Un cel verd sol ser símptoma de fenòmens violents imminents, però això no sempre s'acaba produint.

La tempesta d'aquest dimarts va provocar una ratxa de vent de 93 km/h a l'aeroport de Sioux Falls, i en el portal de fenòmens violents del servei meteorològic dels Estats Units hi consta també una ratxa de 129 km/h dimarta a dos quarts d'onze del vespre. A poc més de cent quilòmetres de la zona es va arribar a produir una ratxa de 160 km/h. En situacions de tempestes com aquesta que una estació arribi captar una ratxa així sol voler dir que a prop hi ha hagut cops de vent bastant més violents. Segons el servei meteorològic dels Estats Units el sistema de tempestes de dimarts va provocar algunes pedregades, però no va generar una situació de pedregades extenses i de grans dimensions que casin amb el color verdós del cel.

Cargando
No hay anuncios