El temps a les Balears

El temporal es desinfla abans d'arribar a les Balears, però l'alerta continua activa fins dijous

Per a aquest dijous, a Menorca i al nord de Mallorca, continua havent-hi probabilitat d'algun ruixat fort de matinada

Rècords de precipitacions a 19 estaciones de l'Aemet a Mallorca i Menorca
04/09/2024
2 min

PalmaEl temporal que es dirigia a les Balears s'ha desinflat abans d'arribar a terra, deixant tan sols ruixats aïllats, però no generalitzats, tal com podia haver passat. Les previsions apuntaven a una jornada complicada, però finalment no ha estat així. Tot i això, l'Aemet manté l'avís groc per a aquest dijous fins a les 7.59 h. Des de l'inici de l'episodi de tempestes aquest dilluns el Servei d'Emergències ha gestionat un total de 147 incidents. Aquest dimecres, només deu.

Des de Balears Meteo, Jaume Mas ha explicat que si haguessin complert les pitjors previsions a la serra de Tramuntana "podria haver-se viscut una situació complicada", ja que plouria sobre mullat, pel fet que aquest dimarts les precipitacions van rondar els 100 litres per hora en segons quins punts.

El portaveu de l'Aemet, Miquel Gil, ha explicat que aquest tàlveg, que no ha arribat a Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA), ha entrat en contacte amb la mar Mediterrània, que té una temperatura alta, i ha provocat una situació molt inestable. S'han produït grans tempestes a la mar, però en arribar, primer a la costa d'Eivissa, han anat perdent força.

Així i tot, ha deixat gairebé de 50 litres per metre quadrat. Ha estat una pluja torrencial, però s'ha mogut molt ràpidament i no ha quallat. Segons ha dit, en arribar a Mallorca, s'ha anat desfent i quan ha arribat a terra ha afectat de "manera molt desgastada perquè s'havia desfet". Aquest tipus de fenòmens és molt comú d'aquesta època de l'any, ha recordat.

Per a aquest dijous, a Menorca i al nord de Mallorca, continua havent-hi probabilitat d'algun ruixat fort de matinada. Durant el dia hi haurà intervals ennuvolats amb probabilitat d'algun xàfec ocasional que, durant la matinada i preferentment a Menorca i al nord de Mallorca, podria anar acompanyat de tempesta i ser localment fort.

La temperatura anirà en lleuger descens. El vent serà moderat de component nord, tendint a la tarda a fluix variable amb brises costaneres.

stats