Entrevista

Sydney Clara: "Tenen dutxa amb aigua calenta a l'avió"

Hostessa de primera classe

Sydney Clara, hostessa d'Emirates, a una de les cabines de primera classe
30/12/2024
3 min

El primer vol va ser a Kuwait l'any 2013, i no sap dir quantes hores ha acumulat ja a l'aire. Sydney Clara -sí, aquest és el nom compost que van acordar la seva mare anglesa i el seu pare espanyol- assegura que manté uns horaris estrictes per combatre el jet lag: "M'organitzo per dormir durant el dia quan sé que volo de nit". Nascuda a Benidorm fa 35 anys, diu que li agrada viure a Dubai, on hi ha la base d'Emirates, la companyia aèria on treballa com a hostessa de primera classe.

Per treballar a primera classe has de saber que…

— El caviar se serveix amb una cullera especial. Mother of Pearl, en diem. 

Mare de perla.

— Has de tenir clar el protocol en coberteria, saber com es presenta una ampolla, com s’agafen els plats. Tot són petits detalls.

Què és el luxe?

— Que no els falti res del que volen. De vegades això vol dir molta atenció i altres deixar-los tranquils. 

Quin luxe em puc demanar?

— Un xampany Dom Pérignon.

He fet cerca ràpida d’un vol a Dubai en primera classe. Eren uns 5.000 euros. S'ho val?

— Et pots estirar, en algunes cabines et pots tancar com si fossis a una habitació, hi ha dutxa... 

Dutxa?

— Tenen 25 minuts de dutxa amb spa i 5 minuts d’aigua calenta. I el terra té un sistema per mantenir-se calent.

I realment la utilitzen?

— Sí, molts. 

No li semblen 'pijades' de rics?

— No, no em plantejo aquestes coses quan estic treballant.

Qui viatja en primera classe?

— Gent del món dels negocis que quan aterra ha d’anar a una reunió i per això es prepara bé dins l’avió. De vegades hi ha famílies senceres. 

Famosos.

— També. No li donaré noms.

Aconsegueixen que el menjar sigui bo?

— El preparen xefs reconeguts i tenen sempre diverses opcions per escollir. 

I el poden menjar, els treballadors?

— Per a la tripulació n’hi ha un de diferent. Jo normalment porto tàper.

Les hostesses van sempre impol·lutes.

— Trigo 35 minuts a arreglar-me, i soc de les ràpides.

Què els demanen?

— El més important són els llavis vermells. La manicura ha d’estar ben feta, la roba neta i planxada i els cabells recollits.

Li agrada?

— M’hi he acostumat. 

Quin és el seu lloc preferit?

— El bar lounge de l’A380. Té forma de cercle, pots estar a peu dret prenent alguna cosa… No fa la sensació de ser en un avió. 

Per què es va fer hostessa?

— Necessitava un canvi a la meva vida, en aquell moment treballava d'entrenadora de papagais i...

Disculpi, ha dit entrenadora de papagais?

— Sí, vaig estar-hi uns set anys a Mundomar, el parc d'animals de Benidorm. Però volia viure coses noves i vaig anar a Londres. Tinc la sort que la meva mare és anglesa i parlo perfectament l'idioma.

Què s'ha de saber per ser hostessa?

— A la formació inicial, a mi em van ensenyar unes nocions bàsiques de com fer el servei i com actuar en casos de reactivació cardiopulmonar.

I es necessita res gaire diferent, a primera classe?

— Per estar a primera classe fas, per exemple, formació amb simuladors que es mouen, i has d'aconseguir que no caigui el menjar. I has d'estudiar molt protocol.

El més bonic que ha vist des de l’aire?

— Les muntanyes de l'Himàlaia i les glaceres de l’Antàrtida. I alguna vegada, passant per Noruega, les aurores boreals.

Quins plans té demà?

— Aniré a Entebbe, a Uganda, i tornaré el mateix dia. 

Sap quantes hores ha passat al cel?

— Prefereixo no pensar-hi. 

stats