Nit de Sant Joan

Dos morts en un tiroteig a Girona

Els Mossos busquen els responsables dels fets, que han deixat també dues persones ferides de gravetat, una d'elles un menor

ARA
3 min
Tiroteig a Girona la nit de Sant Joan

Barcelona / GironaUn tiroteig al barri de la Font de la Pólvora de Girona ha acabat amb dues persones mortes i diverses ferides de bala. Les víctimes mortals són un home de 48 anys i una dona de 44, que també va ser atropellada. Els Mossos d’Esquadra busquen un home amb diferents antecedents per tràfic d'armes, vell conegut per la policia que hauria fugit en direcció a França com a responsable del tiroteig.

Els fets s'han produït aquesta nit de Sant Joan pels volts de les 23 hores al carrer Acàcia del barri del Sector Est de Girona en el decurs d’una discussió entre dues nenes. Per motius que encara s’investiguen, la baralla ha anat pujant de to amb la intervenció de dues dones adultes i, finalment l'aparició del pistoler que ha obert foc amb un subfusell, l'AK-47 (conegut com a kalàixnikov). El principal sospitós és un home de nacionalitat espanyola.

Ràpidament, els familiars de les víctimes les han traslladat a l’Hospital Josep Truteta amb els seus cotxes particulars. Els metges, però, no han pogut fer res per salvar la vida de les dues víctimes mortals, que són cunyats, segons informa la periodista Anna Punsí. Els altres dos ferits continuen ingressats estables dins de la gravetat, segons fonts del centre.

Aldarulls al voltant del Trueta

A les portes de l’hospital s’han produït aldarulls quan un grup nombrós de familiars han intentat accedir per la força a l’interior de la unitat d’urgències per acompanyar els ferits, davant de l’estupor del personal sanitari, que ha enregistrat part dels incidents. Fins a les tres de la matinada el centre no ha recuperat la normalitat del servei i ha hagut de derivar a l'Hospital Santa Caterina de Salt els ingressos i només atenia els pacients amb activació de codi d'emergència.

En paral·lel, els Mossos han activat efectius de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), que han hagut de carregar per evitar aldarulls i que la gentada aconseguís travessar la porta. Al llarg de la nit han arribat més persones a l’exterior de l’hospital i els Mossos han blindat l’edifici. Des d'aleshores, encara es mantenen donacions com a mesura de prevenció davant de la presència de mig centenar de persones a les portes d'urgències. No hi ha hagut cap detenció ni tampoc hi ha hagut cap ferit.

Es busquen els responsables de la mort

La causa es troba sota secret de sumari i els Mossos busquen els responsables del tiroteig, tot i que la policia catalana creu que el principal sospitós, juntament amb altres acompanyants, hauria marxat en direcció França o cap a Granada.

Immediatament després del tiroteig, els agents han engegat el dispositiu Gàbia per intentar interceptar els sospitosos tancant Girona amb múltiples controls, però a hores d'ara no hi ha cap detenció.

Es tracta del segon tiroteig mortal a les comarques gironines en menys de dues setmanes. El 13 de juny un home de 34 anys va morir en un tiroteig a plena llum del dia en un polígon de Riudellots de la Selva.

Condemna i reunió urgent

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha condemnat amb "tota la fermesa possible" els fets d'aquesta nit a la ciutat de Girona i ha agraït la tasca "conjunta" de la Policia Municipal, els Mossos d'Esquadra i els sanitaris del Trueta "davant d'una situació de molta tensió". Els fets han tornat a disparar les discrepàncies a l'equip de govern de la ciutat, després de setmanes de molta tensió.

La vicealcaldessa, Gemma Geis (Junts), ha reclamat a Salellas (Guanyem) que convoqui d'urgència una junta local de seguretat per abordar la situació i plantejar quines accions cal emprendre a Girona "a mitjà i llarg termini" per actuar "amb contundència". "Les escenes que hem vist al Trueta no ens agraden i amenacen el conjunt dels ciutadans; sense seguretat no hi ha llibertat", ha afegit.

stats