Societat02/08/2019

Paula Rotger estudiarà si es querella contra la Guàrdia Civil per denúncia falsa

La treballadora de l'aeroport de Palma implicada en el suposat cas de discriminació lingüística ha demanat que AENA publiqui el vídeo de seguretat

Kike Oñate
i Kike Oñate

PalmaPaula Rotger, la treballadora i delegada sindical de l'aeroport de Palma que va denunciar un suposat cas de discriminació lingüística per part d'un agent de la Guàrdia Civil, estudiarà si es querella per denúncia falsa contra el cos policial, segons ha explicat a l'ARA Balears. A més, aquest divendres ha demanat amb el suport de l'Obra Cultural Balear (OCB) que AENA faci públic el vídeo de la càmera de seguretat amb les imatges que enregistraren els fets, perquè asseguren que demostraria què va passar realment, tot i que Rotger ni l'OCB no han vist la cinta que custodia la Guàrdia Civil.

El president de l'entitat i advocat de Rotger, Josep de Luis, ha comentat que aquest dijous van mantenir una reunió amb dos representants d'AENA a petició de la treballadora implicada, però Rotger ha qualificat l'encontre "d'infructuós" perquè "no els hi vaig veure implicats", segons ha detallat. La reunió tenia un objectiu: explicar la seva versió als responsables de l'aeroport abans que, si arriba el cas, s'obri una sanció per "posar en perill la seguretat aèria" i que podria arribar fins a 200.000 euros.

Cargando
No hay anuncios

Sobre la versió policial, que assegura que es va botar el control de seguretat, Rotger creu que amb el vídeo es podrà veure que no se'l va botar. Així i tot, De Luis ha afirmat que si una persona ho arribàs a fer en una "zona de seguretat crítica", caldria revisar el procediment de control. A més, Rotger ha detallat que ella continua anant a treballar cada dia i no li han llevat la targeta per poder accedir a la feina a l'aeroport: "Si hagués passat el que diu la versió policial, me l'haurien llevada", ha dit.

La Guàrdia Civil ja va negar l'acusació de discriminació lingüística explicant que als guàrdies els van cridar els membres de seguretat de l'aeroport quan Paula Rotger es va botar el control. També asseguren que l'arc detector va xiular quan hi va passar dues vegades i que ella va partir sense permís abans que l'escorcollassin. Ella ho nega i assegura que els vigilants de seguretat la van deixar anar-se'n. Ambdues versions coincideixen que ningú no la va perseguir i que van ser els agents de la Guàrdia Civil els que la van anar a cercar en un recés de la reunió sindical on era, més de vint minuts després dels fets. La Guàrdia Civil insisteix que no hi va haver cap conflicte lingüístic i acusa la treballadora d'haver-se inventat que l'acusaven per parlar en català.

Cargando
No hay anuncios
Cursos de sensibilització en català entre els cossos policials

MÉS per Mallorca s'ha reunit aquest divendres amb el delegat del govern espanyol en funcions, Ramón Morey, qui s'ha compromès recuperar cursos de sensibilització en català entre els agents policials que cada estiu vénen a les Balears com a reforços. Des de la formació ecosobiranista han explicat a l'ARA Balears que és una obligació que els cossos policials respectin el català perquè així està establert a l'Estat d'Autonomia. A més, han indicat que seguiran el suposat cas de discriminació lingüística de prop i una vegada s'aclareixi, valoraran la situació per si "hem d'adoptar mesures".

D'altra banda, la titular de la Secretaria Autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, i la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, s'han reunit el matí d'aquest divendres amb el delegat del govern espanyol en funcions Ramón Morey. També ha traslladat el seu interès perquè els cossos i forces de seguretat de l'Estat "coneguin i respectin la cultura i la llengua pròpia de les Illes Balears". Vilaret i Defior ja es reuniren aquest dimecres amb Paula Rotger per interessar-se pel cas.