Els treballs de descontaminació del iot enfonsat a Eivissa acabaran aquest cap de setmana
El director insular de l'Administració de l'Estat a les Pitiüses, Enrique Sánchez, que ha fet una roda de premsa per contar el procediment que s'ha seguit
PalmaLes tasques de descontaminació del iot enfonsat enfront de les costes de Santa Eulària podrien acabar aquest cap de setmana. Així n'ha informat aquest dijous el director insular de l'Administració de l'Estat a les Pitiüses, Enrique Sánchez, que ha fet una roda de premsa per contar el procediment que s'ha seguit després que tant l'Ajuntament de Santa Eulària com el Consell demanassin explicacions sobre la gestió.
A més de donar una data de finalització, Sánchez ha remarcat que des del principi "la prioritat era evitar la contaminació i minimitzar al màxim la possible contaminació i evitar que el vaixell s'enfonsàs". Per això, ha explicat, van intentar acostar el iot al port d'Eivissa amb l'objectiu d'assegurar-ne la flotabilitat i que després l'armador, responsable de la nau, pogués remolcar-lo fins a un port de la Península.
Com que el foc encara no estava extingit, es va optar per fondejar el vaixell en una zona on, en cas d'enfonsament, es pogués treballar amb seguretat i no afectés el trànsit marítim. "No es pot ficar un vaixell cremant en un port perquè el risc és molt alt", ha afegit. Després d'enfonsar-se, Sánchez ha afirmat que fins aquest dimecres horabaixa s'han recuperat 10.000 litres de gasoil de dos tancs i es treballa en la reparació d'un tercer tanc.
Sánchez ha destacat que el vaixell resta enfonsat a 15 metres de profunditat i l'estan vigilant més d'una dotzena de persones. Segons ha confirmat, s'han detectat en el casc petites fugides de gasoil, que són segellades immediatament.