Primer rentarem i tallarem les verdures. Les mesclarem i les tremparem amb les espècies i una mica d’oli. Deixarem que reposin un temps, millor si ho podeu fer el dia abans perquè agafin els sabors i es mustiïn una mica. Tallarem els lloms del peix a bocins petits i també els tremparem i els regarem amb un rajolí d’oli.
Mesclarem l’oli, l’aigua i el saïm i hi posarem la farina cernuda. Ho mesclarem bé, afegirem farina o aigua, si importa, fins que tinguem una pasta elàstica que no s’aferra a les mans. La traurem fora del ribell i la fenyerem una estona. Deixarem que reposi uns minuts i mentrestant prepararem les llaunes i els estris per fer les panades.
Dividirem el pastó en porcions d’uns 100 g cadascna. Separarem una petita part per fer la tapadora i amb la resta farem una bolla. Començarem la cassoleta de la panada fent un forat al mig de la bolla amb el dit gros i anirem engrandint-la i aprimant-ne les parets fins que tingui la gruixa del nostre gust. L’omplirem posant-hi una cullerada de pèsols, una capa de carn i una mica de sobrassada. Amb la resta de pasta farem una bolla que aplanarem fins que tinguem una tapadora. Posarem una cullerada de verdura, uns quants pinyons i un sostre de peix que taparem amb més verdura (han de ser plenes perquè després minva). Cobrirem la panada, n'unirem els extrems i farem els pessics per cloure-la. Farem el mateix amb la resta de pasta.
Encalentirem el forn a 180 ºC. Courem les panades durant 40 minuts, aproximadament.