Troben mort l'excursionista britànic desaparegut des de dimarts al torrent de Pareis
El cadàver d'Alexander Johnson, de 32 anys, ha estat localitzat en un gorg a uns 150 metres de la desembocadura del torrent, després de la troballa de Sarah Thompson de 26 anys
PalmaLa Guàrdia Civil ha trobat el cos sense vida de l'excursionista britànic que va desaparèixer dimarts mentre feia una ruta senderista pel torrent de Pareis. El cadàver ha estat localitzat en un gorg a uns 150 metres de la desembocadura del torrent. Tot i que el cos armat està pendent de la identificació judicial del cadàver, han apuntat que les característiques del cos es corresponen amb les del desaparegut. Així, el jove de 32 anys es converteix en la segona víctima mortal a aquest indret a causa de les tempestes i inundacions que va provocar el pas del temporal per l'Arxipèlag.
La troballa ha tingut lloc cap a les 10.45 h, mentre els agents del Servei Aeri rastrejaven el torrent des de l'helicòpter, han albirat el cos d'una persona sense vida semienfonsat en una zona on s'havien acumulat restes de branques i roques. Immediatament, han acudit al lloc els agents del GEAS, que eren cerc i components del GREIM per extreure el cos del torrent, que havia emergit a la superfície després de la baixada del cabal.
Tant ell com l'altra persona morta, la seva parella, una dona de 26 anys també de nacionalitat britànica, feien una excursió pel torrent de Pareis quan la crescuda del llit els va arrossegar. El cos sense vida de la jove va ser localitzat poc més de 24 hores després de la desaparició, mentre que fins aquest divendres no han pogut localitzar el cadàver de l'home. La forta pluja i les inundacions que arrossegaven sediments van impedir l'accés als indrets més cabalosos del torrent i dificultar la recerca que, finalment, s'ha donat per conclosa aquest matí.
Cal recordar que Sarah Thompson i Alexander Johnson (els noms de les víctimes segons han publicat rotatius britànics) havien sortit d'excursió amb un grup de deu persones que van quedar atrapades per la crescuda del torrent. A darrera hora de l'horabaixa del dimarts, altres excursionistes varen alertar de la desaparició de dos dels seus companys, per la qual cosa agents especialitzats dels Bombers de Mallorca i la Guàrdia Civil varen iniciar una cerca que es va haver de suspendre per falta de llum al final de la jornada. L'institut armat havia establert un dispositiu especial en previsió que, malgrat l'alerta meteorològica, hi hagués excursionistes que tractassin d'accedir al torrent, com ha ocorregut en ocasions anteriors. Així, al vespre els agents del grup de rescat de muntanya varen aconseguir evacuar deu persones atrapades i sense roba d'abrigar, que van ser traslladades a un lloc segur en helicòpter. Tres d'ells van explicar que dos dels seus companys de grup, un home i una dona, havien estat arrossegats per l'aiguat que corria pel torrent, per la qual cosa se'n va iniciar la cerca fins que va caure la nit.
Després de localitzar el cos sense vida de la dona, els esforços es van centrar a trobar l'home de 32 anys i a la recerca hi van participar el Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (GREIM) de la Guàrdia Civil, els agents de Grup d'Activitats Subaquáticas (GEAS) del mateix cos armat, juntament amb el seu helicòpter i especialistes de muntanya dels parcs de bombers d'Inca i Sóller. Durant les darreres hores d'aquest dijous van aconseguir trobar els calçons de la víctima. Davant aquest fet van acotar la zona del dispositiu i aquest divendres matí han localitzat el cadàver de l'altre excursionista.
Fins a 90 litres per metre quadrat
Les tempestes del dia en què varen desaparèixer les dues víctimes mortals varen deixar fins a 90 litres a la serra de Tramuntana i a l'interior de Mallorca. Concretament, a la zona d'Escorca-Lluc varen caure fins a 20 litres. A més, es varen tallar diverses carreteres per inundacions, caigudes de branques i marges a carreteres de la Serra, com ara a la zona de la Calobra. De fet, dimarts fins a les 21.30 h, l'112 va atendre fins a 135 incidents pel mal temps, la majoria (105) a Mallorca. A Eivissa se'n varen atendre 17; a Menorca, 10; i a Formentera, tres. De fet, les Balears estaven en aquell moment en Índex de Gravetat 1 (IG-1) del pla Meteobal. Aquest índex s'activa quan la situació meteorològica suposa un risc elevat per a persones i béns i també es declara aquest nivell en aquella situació en què s'ha produït un fenomen advers en zones localitzades, l'atenció de la qual pot quedar assegurada per mitjà dels mitjans i recursos disponibles a les zones afectades, però que el seguiment ha de ser supramunicipal.