Societat 22/09/2024

Troben un niu de tortuga marina a la platja de Can Pastilla

S'han localitzat 109 ous, dels quals han nascut 18 tortugues marines

ARA Balears
2 min
El naixement d'una de les tortugues marines a Can Pastilla

PalmaLa Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural ha informat de la troballa d'un niu de tortuga marina (Caretta caretta) a la platja de Can Pastilla, a Palma. Ha estat una persona que estava a la platja qui i tot seguit, personal del Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB) s'ha desplaçat fins a la zona per confirmar els fets, detectar el punt exacte on estava situat el niu i activar el protocol establert per a aquests casos.

A través d'un comunicat, el Govern ha explicat que en total, s'han trobat 109 ous, dels quals han nascut 18 tortugues marines. Tant els nounats com els ous s'han traslladat a les instal·lacions del COFIB per valorar el seu estat de salut i posteriorment seran traslladats a les instal·lacions d'IRFAP-LIMIA, al Port d'Andratx, on el departament de Fauna Marina del COFIB s'encarregarà de la seva cura i seguiment. Segons ha explicat el gerent del COFIB, Miquel Puig, tot indica que aquest niu que s'ha localitzat avui es va posar durant la segona quinzena de juliol. A més, ha recordat que és el primer niu que s'ha registrat durant aquesta temporada a les Illes Balears.

Cal destacar que aquestes tortugues formaran part del programa Head Starting, d'acord amb l'estratègia nacional de l'espècie i en col·laboració amb altres comunitats autònomes. L'esmentada estratègia consisteix en un programa de cria en un medi artificial controlat durant entre 10 i 12 mesos.

La tortuga marina Caretta caretta és una espècie catalogada com a Vulnerable en el Catàleg Espanyol d'Espècies Amenaçades, que se sol reproduir a la Mediterrània oriental, i que,no ha estat fins a principis del segle XXI que ha començat a nidificar a la Mediterrània occidental, molt probablement per mor de l'increment de la temperatura de la mar.

stats