Troben restes humanes a l'excavació de Torre d'en Galmés de Menorca
Unes són d'un individu adult amb un esquelet que no permet determinar el sexe, tot i que encara s'estan exhumant
MAÓL'equip d'arqueòlegs Amics Museu de Menorca han trobat restes humanes en el projecte d'excavació a Torre d'en Galmés. El projecte actual està centrat en un conjunt d'estructures situades a la part nord del poblat, segurament ubicades a la fase d'ocupació més antiga de l'assentament i que serien de caràcter domèstic, com una casa.
Durant aquesta campanya s'han excavat nivells d'ocupació del pati central i d'algunes habitacions. Es tracta d'un espai domèstic amb diferents estances que estarien cobertes amb un sostre d'argila i fang. La distribució de les estances és lleugerament diferent de les documentades anteriorment en el poblat. Així, s'han documentat restes humanes en dues estances, unes de les quals són d'un individu adult amb un esquelet que no permet determinar el sexe, tot i que encara s'estan exhumant. Segons la investigació, la mort d'aquesta persona s'hauria produït el segle III abans de l'era comuna. S'espera que les altres restes siguin del mateix període.
D'altra banda, a l'espai central de l'estructura s'han documentat materials de ceràmica i fauna, que tindrien relació amb l'última fase d'ocupació o d'abandonament de la casa, durant la fase final de la prehistòria a l'illa. La investigació arqueològica l'han dirigida Borja Corral i Carlos de Salort, tot i que també hi han participat Ana Oliveira, com a tècnica en arqueologia, i Francesc Isbert i Cecília Ligero en les tasques de conservació i restauració. El projecte és finançat pel Consell de Menorca, l'Ajuntament d'Alaior i l'associació Amics del Museu de Menorca, i té el suport científic de la Boston University, el Royal Institute for Cultural Heritage de Bèlgica i l'empresa de topografia TANIT SL. També hi col·laboren l'Ajuntament de Maó, la Fundació Foment del Turisme de Menorca i el Museu de Menorca, a més d'altres entitats comercials.