Troben més de 50 tassons del segle III abans de Crist a Menorca
Els han localitzat al jaciment de la Mola d'Alaior
PalmaEl Museu de Menorca ha localitzat més de 50 tassons del segle II o III abans de Crist al jaciment de la Mola d'Alaior (Menorca). Segons ha explicat l'arqueòleg Octavi Pons a l'ARA Balears, les primeres investigacions apunten que els tassons estaven fabricats amb ceràmica talaiòtica. A més, Pons ha assegurat que la cova on s'han localitzat els tassons era una zona d'enterrament talaiòtic en el qual, a banda de la ceràmica, hi han trobat ossos d'animals com el porc i l'ovella.
La investigació va començar després que el Museu de Menorca localitzàs més de 300 tassons de fons alt en la col·lecció privada de Joan Flaquer (arquitecte menorquí del segle XX). A diferència de la resta d'objectes, aquests tassons de ceràmica talaiòtica no estaven documentats i l'equip arqueològic del Museu de Menorca decidí reprendre l'excavació que anys enrere havia començat Flaquer.
Poc després d'identificar el lloc de la troballa i començar l'excavació, els arqueòlegs localitzaren la zona on Flaquer havia trobat els més de 300 tassons i decidiren ampliar la recerca per tal d'obtenir més informació dels objectes i així poder catalogar-los. Fou durant aquest procés quan trobaren els més de 50 tassons de fons alt. Octavi Pons ha explicat que de moment no es pot definir amb exactitud el resultat final de l'excavació, perquè encara s'estan duent a terme tasques d'identificació d'alguns dels objectes localitzats.
Per tant, fins ara s'han localitzat i catalogat al voltant d'uns 400 tassons de fons alt, tots ells fabricats únicament amb productes autòctons.