Els alemanys i britànics tenen interès a viatjar a Mallorca si la situació sanitària millora el 2021

La FEHM celebra la jornada dels principals mercats emissors de l'illa

Turistes a l'aeroport de Palma
C.r.
14/12/2020
2 min

PalmaEls turistes alemanys i britànics tenen interès a viatjar a Mallorca durant el 2021 si la situació sanitària de les Balears millora. Aquesta és una de les conclusions a què s'ha arribat aquest dilluns durant la jornada dels principals mercats emissors organitzada per la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) en col·laboració amb el Consell de Mallorca. "Segons les enquestes, l'interès dels alemanys a viatjar a Espanya continua i la seva destinació preferida és Mallorca, però encara no saben quan hi podran anar", ha apuntat el director de l'Oficina Espanyola de Turisme (OET) de Berlín, Arturo Ortiz. Per la seva banda, el director adjunt de l'OET de Londres, Carlos Ruiz, ha explicat que les xifres sanitàries seran la clau de la recuperació del mercat: "És important que el foreign office no prohibeixi viatjar. Si les xifres són bones, el mercat s'obrirà perquè la demanda existeix, i això provocarà que les companyies reforcin els vols", ha dit.

Respecte de la connectivitat aèria, Ortiz ha explicat que en un escenari optimista "la connectivitat per als pròxims mesos no és més del 50% o 60% del que va ser el 2019". Pel que fa al Regne Unit, la previsió de seients a les Balears amb vista a la temporada d'hivern és un 60% més baixa que el 2019. Per a l'estiu la previsió de seients és d'uns 3,1 milions, el triple que el 2020 però un 26,3% menys que el 2019. De moment, la programació s'ha endarrerit cap a primavera a Mallorca i en el cas de Menorca i Eivissa, fins al mes de maig, però "si el Govern britànic inclou les Balears entre els corredors segurs hi haurà una resposta immediata de tot el sector", ha assenyalat Ruiz.

Els suecs també volen viatjar a les Balears i tenen el punt de mira a l'estiu. Així ho ha afirmat la directora de l'OET d'Estcolom, Mónica Fernández: "Les reserves es mantenen a nivells molt baixos respecte d'altres anys, i les esperances se situen en l'estiu del 2021".

Un dels punts a tenir en compte són les PRC que exigeixen les Balears a l'hora d'entrar a l'Arxipèlag. El representant de l'OET de Tokio, Jaime Alejandre, ha manifestat que els japonesos consideren que és una mesura ben vista pels japonesos i que és "fonamental" a l'hora de triar destinació". Aquesta mateixa percepció la té el 75% dels francesos, que creuen "que la seguretat sanitària és preferència a l'hora de triar un viatge". Per contra, els britànics ho veuen com "una barrera", mentre que per als suecs és "molt cara i de difícil accés".

Frontera critica que els hotelers pràcticament no han tingut ajudes fiscals

La presidenta de la FeEHM, Maria Frontera, ha reivindicat mesures de suport fiscal perquè "no n'hi ha hagut per part de les administracions públiques, ni locals, ni autonòmiques, ni estatals en la reducció de despeses fiscals", ha dit. També ha destacat les dificultats de liquiditat i la situació econòmica de les empreses hoteleres i ha assenyalat que s'haurà de continuar "fent feina per reforçar la supervivència de les empreses", ha destacat. Per altra banda, ha recordat les ajudes han beneficiat el sector, com "els crèdits ICO, les moratòries i les eines com els ERTO, perquè han donat flexibilitat laboral davant la incertesa" .

stats