Educació

La UB, la UPF i la UAB, entre les 200 millors universitats del món

El World University Rankings 2025 situa la Universitat d'Oxford com la més prestigiosa del món

Façana de la facultat de Medicina de la UB
ARA
09/10/2024
1 min

BarcelonaEl World University Rankings 2025, publicat aquest dimecres per Times Higher Education 2025, ha situat tres universitats catalanes entre les 200 millors del món: la Universitat de Barcelona (UB) al lloc 149, la Universitat Pompeu Fabra al 175 i la Universitat Autònoma de Barcelona al 199.

Les tres universitats catalanes repeteixen de nou, com en edicions anteriors, com els únics centres espanyols al rànquing de les 200 millors del món. Ara bé, a partir del lloc 250 apareixen altres universitats estatals com la Universitat de Navarra o la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), entre d'altres.

La classificació està liderada per la Universitat d'Oxford i el top 10 el completen l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), la Universitat Harvard, la Universitat de Princeton, la de Cambridge, la de Stanford, l'Institut Tecnològic de Califòrnia, la Universitat de Califòrnia, l'Imperial College de Londres i la Universitat Yale.

A l'edició número 21 de la classificació figuren 2.092 universitats (davant les 1.907 de l'any passat) de 115 països i regions. Això representa un augment interanual del 9,7% en el nombre d'universitats classificades, l'augment més gran dels últims cinc anys.

Europa, menys present al rànquing

Les dades noves reflecteixen que l'estatus d'Europa al sector de l'educació superior mundial s'està reduint mentre que els centres educatius asiàtics van augmentant. La Xina continental s'acosta cada cop més a un lloc entre els deu millors del món, mentre que les millors universitats del Japó i Corea del Sud també estan pujant.

stats