Societat 04/07/2024

La UIB diu que el lloguer turístic és "imprescindible per mantenir l'autenticitat de la vida local” 

La universitat ofereix un curs de 100 hores per dedicar-s'hi amb formació dirigida a "propietaris, agents i professionals que participen en la cadena de valor d'aquests allotjaments"

2 min
La FAVP, contra el lloguer turístic a finques plurifamiliars

PalmaLa Universitat de les Illes Balears (UIB) oferirà un curs d'Expert universitari en comercialització d'habitatges de lloguer turístic amb l'objectiu de formar professionals d'aquest sector, que defineix com a "clau i imprescindible per mantenir l'essència i l'autenticitat de la vida local". "La creixent competència, els canvis en el comportament del consumidor i l'aparició de nous models de comercialització han fet que la gestió dels habitatges de lloguer turístic requereixi, cada cop més, un alt nivell de coneixement i formació especialitzada", s'assenyala a la pàgina web de la Fundació Universitat Empresa, on també es destaca que, els darrers anys, "l'ús turístic de propietats, finques i cases s'ha incrementat tant en nombre com en qualitat i sofisticació".

"La professionalització de la intermediació turística dels habitatges de lloguer turístic és essencial per assegurar la competitivitat del producte i el disseny d'estratègies de comercialització òptimes. Només així es podrà garantir que el producte generi rendibilitat per al propietari", es destaca a la presentació del curs. La formació inclou nocions sobre "els principals agents que participen en la comercialització d'habitatges de lloguer turístic, la regulació del sector, la normativa fiscal, els sistemes de contractació i negociació, les solucions tecnològiques disponibles, així com les estratègies de sostenibilitat i circularitat". Si es fa la matrícula abans del primer d'agost, el curs té un cost de 1.750 euros (que pugen a 2.000 a partir del primer d'agost). A més, s'assenyala que aquesta formació compleix dos objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU: educació de qualitat i treball decent i creixement econòmic.

Quant als professors que impartiran aquesta formació, a més de professors d'Economia, Matemàtiques, Dret i Geografia de la UIB, també hi ha representants d'empreses i patronals del sector (Homerti i Habtur).

El curs ha rebut crítiques, com la de l'activista Jaume Adrover. "Mentre els partits grossos es peguen per veure qui legalitza la barbaritat més grossa, la UIB t'ofereix ser expert en lloguer turístic. Després no sabem per què esteim massificats, sense cases, pagant lloguers impagables, sense aigua...", ha dit a les xarxes socials.

stats