Ciència i medi ambient
Societat03/10/2022

La UIB i Red Eléctrica destinaran 36.000 euros a divulgació i educació científica

La companyia participarà en el Congrés Naukas el pròxim 15 d'octubre a Palma, on es reuniran investigadors i divulgadors científics

Patrícia Segura
i Patrícia Segura

PalmaEl rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Jaume Carot, i el delegat de Redeia (Red Elèctrica) a les Illes Balears, Eduardo Maynau, han signat aquest dilluns un conveni pel qual la companyia col·laborarà en activitats de divulgació i educació científica, mediambiental i d'innovació. Durant els darrers mesos d'enguany i el primer trimestre del 2023, l'empresa Redeia participarà en la cimera de vicerectors de recerca, innovació i transferència del Grup 9 d'Universitats, que es durà a terme a Palma els dies 5 i 6 d'octubre.

També participaran en les VIII Jornades de Medi Ambient de les Illes Balears, organitzades per la Societat d'Història Natural de les Balears i la UIB, que seran a Palma el novembre, a Maó el desembre i el gener a Eivissa (els dies 19 i 20) i Formentera (23 i 24). A través del conveni signat, Redeia col·laborarà econòmicament perquè es facin aquestes activitats de divulgació i educació científica amb un total de 36.000 euros. A l'acte de la firma hi ha pres part també el vicerector de Política Científica i Investigació, Víctor Homar.

Cargando
No hay anuncios

La UIB i Redeia col·laboraran en activitats de divulgació i educació científica, mediambiental i d'innovació. Ambdues entitats ho fan des de fa dècades en diferents projectes vinculats a temes mediambientals i educatius, com és el projecte Biodibal, la plataforma més gran digital dedicada a la biodiversitat de les Illes Balears.

Cargando
No hay anuncios

16 investigadors

A més, la companyia elèctrica participarà en el Congrés Naukas el pròxim 15 d'octubre. Naukas Palma, 360º de Ciència és un esdeveniment de divulgació científica —el de més repercussió d'aquestes característiques que s'organitza cada any a Espanya— en el qual cada ponent intervindrà durant 20 minuts aproximadament, amb un llenguatge molt planer, atractiu i comprensible per a tothom, amb l'ajut d'altres elements artístics, audiovisuals, teatrals o musicals.

Cargando
No hay anuncios

Aquí hi intervindran 16 ponents, entre investigadors i divulgadors científics de les Balears i d'altres llocs d'Espanya, que parlaran d'astrofísica, química, matemàtiques, geologia, biomedicina, arqueologia, oceanografia, canvi climàtic, fisiologia vegetal, biologia, filosofia, il·lustració científica... L'esdeveniment serà gratuït i es desenvoluparà en dues sessions de matí i horabaixa, de 10.00 a 13.30 hores i de 17.00 a 20.00 hores.