Turisme
Societat 23/07/2024

Unides Podem proposa la dissolució de la Fundació Turisme Palma 365

Segons la portaveu de la formació a Ciutat, aquesta entitat està destinada a fer "únicament" promoció turística

Victòria Pons
1 min
Lucía Muñoz amb la foto de la Fundació

PalmaLa portaveu del grup mixt Unides Podem a l'Ajuntament de Palma, Lucía Muñoz, ha demanat la dissolució de la Fundació Turisme Palma 365, una proposta que presentarà al pròxim ple municipal. Aquesta fundació està composta per l'Ajuntament de Palma, l'Autoritat Portuària de les Balears i 28 empreses privades del sector turístic i està destinada "únicament a fer promoció turística", ha remarcat Muñoz.

"Entre les empreses que componen el 49% de l'entitat, figuren algunes de les aerolínies, navilieres i empreses hoteleres més grans del sector, com poden ser Melià, Iberostar, Riu, Baleària o AirEuropa, però no hi ha cap representació o mecanisme de participació de la societat civil", ha explicat Muñoz. La fundació disposa enguany de "1.300.000 euros", segons Muñoz, destinats a "promocionar i fomentar el turisme". "El fet que el sector turístic privat, principal beneficiari i responsable de la massificació turística de Palma, tingui un paper sobredimensionat en el procés de presa de decisions sobre la gestió del turisme i la destinació de nombrosos fons públics, no respon a un interès general de la ciutat, sinó als interessos econòmics privats de multinacionals milionàries", ha asseverat.

Davant això, Muñoz ha afirmat que el malestar generat per la massificació turística que pateix la ciutat "fa necessari repensar les estratègies de les administracions públiques en gestió de turisme, paralitzar l'assignació de fons públics per a la seva promoció i redistribuir-los a accions destinades a mitigar l'impacte de la turistificació". "Ens preocupa profundament que aquesta fundació serveixi perquè les empreses que es lucren d'aquesta massificació turística comandin amb la política municipal de Palma. Per això pensam que el millor és dissoldre-la", ha conclòs.

stats