Ajuntament de Valldemossa

Valldemossa no ha abonat les nòmines de setembre de les educadores municipals, segons CCOO

Des de l’any 2022 cada cop amb més freqüència es produeixen retards en el cobrament de les nòmines

La implantació de la xarxa sense fils s’emmarca dins el projecte 'VisitValldemossa'.
ARA Balears
28/10/2024
2 min

PalmaLa Federació d'Ensenyament de CCOO de les Illes Balears i les treballadores de l’escoleta municipal de Valldemossa reclamen a l’Ajuntament i a l’empresa Òmnium Educatiu, empresa encarregada de gestionar aquest servei municipal, el cobrament de la nòmina del mes de setembre i que es compleixin els terminis dels pagaments de les nòmines de les treballadores tal com marca la legislació laboral. 

Fonts del sindicat denuncien que des de l’any 2022 cada cop amb més freqüència es produeixen retards en el cobrament de les nòmines. Des de fa mesos les treballadores cobraven les nòmines fora de termini, a vegades, fins i tot amb 10, 15 i 20 dies de retard. De fet, a 29 d'octubre encara no han cobrat el mes de setembre.

CCOO Ensenyament han demanat tant a l’empresa com al batle de Valldemossa explicacions un cop més sobre el retard, incidint en el perjudici a escala familiar i personal de les treballadores, sense que cap dels dos hagin contestat. En aquest sentit, asseguren que han presentat les corresponents denúncies davant Inspecció de Treball amb vista a una situació que consideren "completament insostenible".

"Ens demanam quin és el plantejament de l’empresa i de l’Ajuntament amb el projecte de l’escoleta municipal. Es pretén que el servei municipal continuï funcionant amb normalitat tot i no cobrar les educadores? Per què les treballadores de l’escoleta de l’Ajuntament de Valldemossa han de sofrir retards en el pagament del seu salari? Quin n'és l’objectiu?", han demanat fonts de CCOO. Finalment, han alertat que si no es du a terme "immediatament" el pagament de la nòmina pendent i es normalitzen els pagaments de les pròximes dins les dates establertes per llei, posaran en marxa una sèrie de protestes.

stats