Vandalisme
Societat 23/08/2024

Vandalitzen la placa d'Aurora Picornell a la biblioteca del Molinar

No és el primer atac que rep la sindicalista afusellada, ja que el seu bust també fou objecte d'un atac vandàlic

ARA Balears
1 min
Placa d'homenatge a Aurora Picornell i les Roges del Molinar

PalmaLa placa que ret homenatge a Aurora Picornell i les Roges del Molinar ubicada devora la biblioteca del Molinar ha aparegut vandalitzada aquest divendres. La peça recorda la data de naixement de la sindicalista, assassinada la nit de Reis de 1937 en el cementiri de Porreres, juntament amb Catalina Flaquer, Antònia Pascual, Maria Pascual i Belarmina González. Sobre la placa ha aparegut dibuixat un penis i les sigles PSOE.

Memòria de Mallorca ha condemnat l'acte de vandalisme i ha demanat a l'Ajuntament que la netegi i a la policia i a la resta d'autoritats competents, que investiguin els fets i trobin els responsables de l'atac. L'emblema d'homenatge va ser col·locat el 2019 al mur de la Petrolera. Cal recordar que fa uns anys, el bust d'Aurora Picornell situat al passeig del Born del Molinar, ja fou objecte d'un altre atac. En aquella ocasió, tiraren pintura blava sobre la imatge de la sindicalista afusellada pels falangistes.

Més recentment, el passat mes de juny, el mateix president del Parlament, Gabriel Le Senne, va esquinçar un cartell amb la imatge de dones assassinades en mans del règim franquista, entre les quals, hi havia Aurora Picornell. Aquest fet provocà un gran rebombori entre la societat civil i diverses formacions d'esquerres que titllaren els fets de "lamentables".

stats