Societat21/12/2018

El variat mallorquí, un dels plats més típics de l'illa, ja té el seu llibre

Devuit cuiners de prestigi i vint restaurants de referència a Mallorca ofereixen una visió tradicional i d'avantguarda d'aquest plat

Toni Crespí
i Toni Crespí

PalmaUn dels plats més típics de Mallorca, el variat, ja té un llibre dedicat íntegrament a aquesta peculiar barreja d’elaboracions culinàries. L’obra recorre els temples culinaris on es poden degustar els millors variats de l'illa a través de 18 cuiners de prestigi i 20 bars o restaurants que ofereixen una visió tradicional o d’avantguarda d’aquest tresor gastronòmic.

Aquest divendres ha tingut lloc la presentació del llibre, que té un preu de 15 euros i que ha estat editat de forma conjunta per Disset Edicions i la cadena Ser. Es tracta d’una obra de 100 pàgines que recull els consells i les experiències dels cuiners experts en l'elaboració d'aquest plat típic.

Cargando
No hay anuncios

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha estat present a l'acte i ha destacat que "des de l'Ajuntament és un honor poder donar suport a la gastronomia, que representa la identitat de la nostra ciutat. És un dels plats més típics de l'illa que posa en valor la gastronomia mallorquina".

Cargando
No hay anuncios

A l'acte de presentació s'ha dut a terme una degustació dels variats elaborats pels restaurants Can Prim (Santa Eugènia) i Casa Miss (sa Pobla). També hi ha hagut un col·loqui que ha comptat amb la participació de Pep Noguera, Pau Navarro (xef de Clandestí Taller Gastronòmic), Koldo Royo (xef i president d’ASCAIB), Cristina Ortega (fotògrafa gastronòmica i autora de les fotos del llibre) i Aina Solano (periodista gastronòmica i redactora del llibre).