Bendinat
Societat 08/06/2024

Els veïns de Bendinat protesten contra les obres il·legals d'un hotel: "L'espai públic és de tots"

Una cinquantena de persones s'han reunit aquest dissabte per protestar contra l'encimentada il·legal del litoral

ARA Balears
2 min
Protesta dels veïns a Bendinat

PalmaUna cinquantena de persones s'han concentrat aquest dissabte per protestar contra les obres al litoral per part de l'hotel Bendinat per posar-hi gandules i para-sols.

A la concentració, que ha tingut lloc a les 10.30 h davant l'hotel, els veïns han duit pancartes que reivindicaven l'espai públic lliure de gandules i ciment i reclamaven que la costa "és de tothom i no només dels qui l'exploten". "Ens unim per protegir la nostra terra de construccions salvatges i il·legals", han manifestat. "La teva presència és vital per fer front aquesta amenaça i preservar el nostre entorn natural", han dit.

"L'espai públic és de tots, no volem ciment"

Cal tenir en compte que veïns de la zona i el GOB varen denunciar la situació aquesta setmana. Segons l'entitat ecologista, les obres incompleixen la normativa vigent i ja ha posat els fets en coneixement de la Demarcació de Costes a través d'una denúncia, en què deixen constància que el maig es varen dur a terme unes obres davant l'hotel Bendinat, que consistien en la construcció de diverses terrasses, senders, escales i plataformes de formigó a primera línia del litoral.

Els veïns han protestat davant l'hotel

Aquesta ocupació del domini públic, segons dades consultades per l'ARA Balears, té el seu origen en una concessió de l'Estat que es remunta a 1964, per la qual es va autoritzar una ocupació de 410 metres quadrats. Aquesta concessió, però, ha caducat, i tant l'entitat com els veïns varen denunciar que no consta cap nova autorització administrativa.

stats