Medi Ambient
Societat 07/08/2024

Veïns de Cas Concos lluiten contra la instal·lació d'una antena de telecomunicacions

La plataforma Junts contra l'antena ha convocat una concentració per aturar el projecte pel seu "impacte visual i mediambiental

2 min
Una pancarta en protesta contra la instal·lació de l'antena.

PalmaEls veïns de Cas Concos es manifestaran aquest diumenge 11 d'agost contra la instal·lació d'una torre de telecomunicacions a la localitat. El col·lectiu, agrupat sota la plataforma Junts contra l'antena, ha expressat en un comunicat la seva preocupació i el malestar davant el projecte, previst en sòl rústic, contra el qual han recollit 600 signatures. Després de reunir-se periòdicament amb l'empresa American Towers España SLU han aconseguit que facin "una pausa per intentar trobar un punt d'acord amb el poble". De moment, la concentració es farà a les 20 hores, a la plaça de l'Església.

Cartell de la concentració d'aquest diumenge, 11 d'agost.

La mobilització contra aquesta infraestructura va començar el 18 de juny, pocs dies després que els veïns tinguessin coneixement del projecte. "No tenim res a favor, però lluitarem fins al final", asseguren sobre una empresa que fa dues dècades que cerca un lloc per a l'antena i ja ha aconseguit tots els permisos. "No tenen noció del que és el poble", denuncien.

Tot i això, asseguren que continuaran fent pressió socialment i critiquen el fet que la infraestructura no cobrirà una necessitat concreta del poble, sinó que abastarà una zona "molt més àmplia". "Sabem que al poble li manca cobertura, i a algunes persones els aniria bé, però una torre de 30 metres, més gran que el campanar del poble, l'edifici més alt en aquest moment, no és la solució", critiquen.

Des del col·lectiu recorden que fa anys ja es va instal·lar una antena a l'església, però que es va acabar llevant. "Ara es tracta d'una torre de 30 metres que se situarà a uns 100 o 200 metres del poble. Ens preocupa per la salut, l'impacte visual, mediambiental i la desvaloració de les propietats", lamenten. De moment, les obres per instal·lar l'antena estan aturades i els veïns disposen fins a mitjan setembre, aproximadament, per poder presentar alternatives a l'empresa.

stats