Problemes veïnals

Els veïns de David Copperfield denuncien el mag per tenir el pis en "absolut deteriorament"

La presumpta insalubritat de l'apartament de l'il·lusionista a Nova York ha causat desperfectes a l'edifici per valor de més de 2 milions d'euros

2 min
David Copperfield

BarcelonaLa junta de Nova York ha calculat els danys materials que presumptament David Copperfield ha causat al seu luxós apartament de la ciutat nord-americana. A més de les destrosses en l'immobiliari, com humitats i danys estructurals al pis, l'administració ha decidit denunciar el mag per l'afectació a les instal·lacions comunitàries, una rehabilitació que té un cost de 2,5 milions de dòlars (2,27 milions d'euros).

Fa tot just tres mesos, The Guardian feia pública la denúncia de 16 dones que acusaven Copperfield, de 67 anys, d'haver-ne abusat sexualment, i més de la meitat asseguraven que ho havia fet quan eren menors de 18 anys. Ara s'hi afegeix la demanda presentada el 6 d'agost per part de la junta de la comunitat de la propietat que va comprar el 1997 i que un any més tard va transferir a una empresa fantasma de Nevada de la seva propietat. La junta ha al·legat que va comprar l'immoble, situat en una zona cèntrica, al pis 54, en un estat "impecable" i amb prestacions de luxe. És el pis més gran de tot l'edifici, i actualment es troba en "absolut deteriorament", segons la denúncia.

Copperfield no viu al pis des del 2018, tot i que en continua sent el propietari, i la junta ha assegurat que els danys a la moqueta, les parets, el sostre i el lavabo "violen clarament" els requisits de manteniment de l'edifici. Tots aquests danys "van causar l'avaria d'una vàlvula que ha fet malbé el sistema d'ascensors de la comunitat, que ha resultat en un dany de 2,5 milions de dòlars (2,17 milions d'euros)".

Però abans que les humitats, la brutícia i la corrosió s'apoderessin del pis, la convivència amb els veïns tampoc va ser fàcil. En la denúncia, la comunitat de veïns també ha afegit que la presència del mag a l'edifici era "tumultuosa" i que estava "molt lluny de ser exemplar". Entre altres presumptes incidents, el document recull que el 2015 l'il·lusionista va rebentar les parets de la piscina del terrat, un fet que va afectar 30 pisos de l'edifici. A més, també diu que Copperfield "va omplir notòriament la comunitat amb màquines escurabutxaques, jocs de màgia i altres elements estranys com ara dispositius per a innocentades".

La resposta de David Copperfield

El mag ha optat per negar-ho. Segons ha comunicat el representant de Copperfield a la revista People, les fotografies publicades de l'interior de l'immoble "no reflecteixen l'estat actual de l'apartament". A més, "es nega a prendre's seriosament aquest problema", ja que són "reparacions superficials de problemes estètics".

stats