Societat 26/07/2024

Els veins de Pere Garau denuncien que només hi ha un allotjament turístic legal al barri

Demanen a la població que informi el Consell de Mallorca dels il·legals

ARA Balears
1 min
Imatge de l'únic habitatge de lloguer turístic legal al barri de Pere Garau

PalmaL'associació de veïns del barri de Pere Garau de Palma ha emès un comunicat on denuncia la situació del lloguer turístic il·legal que viuen. Expliquen que segons el Consell de Mallorca només hi ha un habitatge destinat al lloguer turístic, però la realitat és molt diferent, ja que l'oferta il·legal és molt gran. Amb tot, demanen als ciutadans, a través de les xarxes socials, que denunciïn els possibles establiments turístics il·legals del barri davant el Consell de Mallorca enviant un correu electrònic a la direcció: inspeccioturisme@conselldemallorca.net.

En el comunicat detallen que aquestes pràctiques il·legals estan provocant molts problemes d'accés a l'habitatge al barri que ha vist com en els darrers anys el preu del metre quadrat s'ha disparat, tant pel que fa a les compravendes com als lloguers. A més, també asseguren que afecta notablement la convivència veïnal entre els residents a Pere Garau.

D'altra banda, han exigit, també, al Consell de Mallorca que millori l'aplicació 'Verificador lloguer turístic Mallorca', afegeixi tota la informació que tenen i que facilitin l'accés a través d'una pàgina web i no obliguin a descarregar-se una aplicació.

stats