Parc fotovoltaic

Veïns de Santa Maria s'oposen a un nou parc fotovoltaic perquè "atempta" contra un valor patrimonial

L'entitat ha demanat la desestimació del projecte fins que hi hagi una planificació territorial sobre la ubicació de les instal·lacions fotovoltaiques en sòl rústic a Mallorca

Imatge d'un parc fotovoltaic a Menorca.
ARA Balears
09/07/2024
1 min

PalmaL'Associació d'Amics de la Vall de Coanegra, integrada a la plataforma 'Renovables Sí, però així No' han registrat un escrit amb sis al·legacions a un projecte de parc fotovoltaic en la finca de Can Cerdó, a Santa Maria del Camí.

Entre les al·legacions, dirigides a la Direcció General d'Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic, figuren la desestimació del projecte fins que hi hagi una planificació territorial sobre la ubicació de les instal·lacions fotovoltaiques en sòl rústic a Mallorca, tal com estableix la Llei de canvi climàtic.

L'associació considera que la zona on està previst situar el projecte té un valor patrimonial, paisatgístic, agrari i d'ecosistema ambiental que no es reconeix adequadament en els informes presentats per l'empresa promotora. En aquest sentit, afegeixen que en els voltants ja hi ha altres parcs fotovoltaics actius i altres en projecte que convertiran aquesta zona en un "macropolígon industrial fotovoltaic".

stats