Salut
Societat17/07/2023

Els ventiladors també arriben a l'Hospital d'Inca per fer front a la calor

Per a aquest dimarts, a la capital del Raiguer s'ha decretat l'alerta vermella per temperatures de més de 44 °C

PalmaA algunes zones de l'Hospital Comarcal d'Inca s'hi registren temperatures de més de 30 °C. Així ho ha denunciat el sindicat CSIF, que en un comunicat ha lamentat que alguns professionals han patit marejos i han hagut d'abandonar l'àrea on feien feina "per no poder suportar la calor i l'elevada humitat". El sindicat explica que s'han presentat diferents comunicacions al Servei de Prevenció de Riscos Laborals del Servei de Salut, però encara perdura el problema.

Cargando
No hay anuncios

Segons exposa el CSIF, la gerència de l'hospital va assegurar que solucionarien el problema, "però la solució, al final, ha estat repartir uns quants ventiladors". "Hi ha treballadors que han duit ventiladors de casa seva per poder continuar atenent els usuaris i pacients de l'hospital". A aquest fet s'hi suma que a les habitacions en les quals l'aire condicionat no funciona, els pacients i familiars "sofreixen la calor sufocant".

Alerta vermella, més de 40 °C

La gerència de l'hospital, continua CSIF, justifica la situació que s'estan fent obres per millorar les instal·lacions. Però el sindicat també denuncia que a les zones del centre que es van inaugurar fa pocs mesos "també es registren temperatures i nivells d'humitat molt més elevats que els que la Llei de prevenció aconsella –27 °C–, amb més de 28 °C". Amb l'Hospital d'Inca, ja són tres els centres de les Balears –hospital Son Llàtzer i Hospital General– que han denunciat en les darreres setmanes les temperatures extremes que es registren dins els recintes sanitaris. Tot en el marc d'uns dies en els quals la calor no dona treva. De fet, aquest dimarts, a Inca s'esperen més de 40 °C graus i s'ha decretat l'alerta vermella per altres temperatures.

Cargando
No hay anuncios

Davant aquesta situació, el president de Simebal, Miguel Lázaro, acusa el Govern sortint de "manca de previsió" i d'haver fet una "gestió clínica molt millorable". "Els directius dels hospitals afectats ja sabien que això passaria, però no varen fer res", continua. "Tot el que és previsible és prevenible. S'haurien d'haver anticipat les solucions, perquè no és normal que hospitals moderns de Mallorca estiguin en aquest estat", afegeix.