Vera demana "un debat assossegat" sobre l'ús de la tecnologia a les aules

Considera necessari recuperar eines tradicionals per millorar, "sobretot, la compensió lectora"

Diversos alumnes d'un institut deixen els mòbils en una caixa abans d'entrar a classe
2 min

PalmaEl conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, ha posat damunt la taula la necessitat de replantejar l'ús de les tauletes i dispositius en els centres educatius. "Volem que sigui un debat assossegat entre tota la comunitat educativa", ha remarcat. Així s'ha expressat el conseller després de ser preguntat per les paraules de la presidenta del Govern, Marga Prohens, qui aquest dimarts demanava una reflexió col·lectiva sobre la utilitat i l'eficàcia de les pantalles a les aules. En aquesta línia, Vera ha considerat que cal posar el tema damunt de la taula. "Necessitam, en alguns moments, tornar a alguna eina tradicional per millorar, sobretot, la compressió lectora", ha exposat, a més de matisar que no cal abandonar l'ús de les tecnologies.

Vera es reuneix aquest dijous amb els directors dels centres públics de Primària i Secundària de Mallorca, amb motiu de l'inici de curs. L'objectiu, ha indicat, és explicar les novetats d'aquest any, les mesures posades en marxa, el treball que es farà al llarg del curs i els projectes iniciats.

Pendents del comitè d'experts

Entre altres qüestions, ha fet referència a l'elaboració dels nous currículums educatius, en els quals ja s'incorpora "una norma clara" per a l'ús dels mòbils en els centres, a més de mesures "importants" per a les famílies i alumnes. Així mateix, ha assenyalat que el grup d'experts de la Universitat de les Illes Balears (UIB) analitzarà la situació de les Illes i presentarà les línies d'actuació en matèria educativa perquè, posteriorment, els grups de tècnics que elaborin els currículums educatius les tinguin en compte. Està previst que a finals d'octubre o principis de novembre experts aportin el document final.

A les reunions també hi assisteixen el secretari autonòmic de Desenvolupament Educatiu, Mateu Ferrer; la secretària general, Pilar Guasp; la directora general de Planificació i Gestió Educatives, Catalina Ginart; la directora general de Primera Infància, Atenció a la Diversitat i Millora Educativa, Neus Riera, i la directora general de Formació Professional i Ordenació Educativa, Maria Isabel Salas.

stats