Pla de segregació
Societat 15/07/2024

Vera mantindrà la segregació lingüística tota la legislatura malgrat haver trencat amb Vox

El conseller d'Educació ha assenyalat que d'aquí a tres cursos, s'avaluarà i es decidirà si s'ha de mantenir o no

ARA Balears
2 min
El conseller d'Educació, Antoni Vera

PalmaLa Conselleria d'Educació i Universitats continuarà amb el Pla pilot de lliure elecció de llengua "com està previst" i serà "d'aquí a tres cursos" quan s'avaluï i es decideixi si mantenir-ho o no. Així ho ha manifestat el conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, aquest dilluns, en declaracions als mitjans, després que dijous passat Vox decidís rompre amb el PP a les autonomies.

El conseller ha recordat com, el mes de novembre passat, del 2023, el PP va arribar a uns acords parlamentaris amb Vox, entre ells el del Pla pilot de lliure elecció de llengua, del qual ja s'ha publicat la resolució, on s'estableix quins són els criteris d'aquest pla, al qual s'han adherit un total d'11 centres. "Nosaltres continuarem endavant amb aquest pla pilot, ja publicat i que està en tràmit perquè comenci a aplicar-se a Primària a partir del pròxim curs escolar, a partir del mes de setembre", ha explicat; "hi haurà una avaluació de l'Institut d'Avaluació i Qualitat del Sistema Educatiu (IAQSE) al principi de curs en els centres adherits i després el pla pilot s'avaluarà al cap de tres cursos escolars, quan acabi, com està previst", ha dit.

"Hi ha molts plans pilots en la Conselleria d'Educació, n'hi ha també d'altres tipus, i sempre han funcionat així, amb un inici i un final. Després s'avaluarà i es prendran les decisions oportunes, per a qui hi és ara o per a qui vingui després", ha subratllat. Vera ha reiterat que la intenció de la Conselleria d'Educació i Universitats "és seguir el cronograma marcat" i, per tant, començar amb l'aplicació del pla pilot enguany, per al pròxim curs 2024-2025, a Primària i, després, a Secundària, per al cap de tres cursos escolars dur-ne a terme l'avaluació.

Paral·lelament, ha destacat el conseller, "es continua garantint el dret d'elecció primera de llengua d'ensenyament, com estableix Llei de normalització lingüística i la Llei balear d'educació", que a més, ha recordat, "era un compromís que el PP portava en el seu programa electoral". "Aquestes són les dues premisses (el Pla pilot de lliure elecció de llengua i el dret d'elecció de primera llengua d'ensenyament) que com el Govern i el PP teníem marcats en aquesta legislatura", ha incidit Vera, reiterant, així, el seu compromís de "continuar treballant amb aquests dos objectius", perquè "el full de ruta" d'aquesta Conselleria "són els compromisos adquirits amb la comunitat educativa balear".

La ruptura de Vox amb el PP en les autonomies no fa respirar més tranquil el conseller ni tampoc sentir-se més lliure, així almenys, ho ha volgut deixar clar davant els mitjans. "Continuu treballant igual que la setmana passada", ha assegurat, també "en el Pla pilot de lliure elecció de llengua" que, per concloure les seves declaracions, ha recordat que "entra dins de la normativa lingüística actual".

stats