Animals salvatges
Societat14/03/2024

Els veterinaris que es disfressen de guineu per tenir cura dels animals

El Richmond Wildlife Center pretén així que la fauna pugui retornar més fàcilment al seu hàbitat natural

ARA
i ARA

A Virgínia, el personal del Richmond Wildlife Center, una organització nord-americana que es dedica a tenir cura d'animals salvatges, ha trobat la solució perquè els espècimens que els arriben no s'habituïn a la presència d'humans i puguin retornar més fàcilment al seu hàbitat natural. Com ho fan? Es disfressen dels animals que cuiden, un mètode sens dubte sorprenent, però que sembla que és eficaç, segons expliquen des del mateix centre. En un vídeo que han compartit al seu compte de Facebook, hi apareix un treballador que dona el biberó a una cria de guineu òrfena mentre duu una màscara vermella, peluda i punxeguda que imita les faccions d'aquest mamífer.

Cargando
No hay anuncios

L'objectiu d'aquest mètode és que la guineu tingui la sensació d'estar acompanyada d'algú de la seva espècie. Per això els cuidadors també intenten actuar (dins dels límits imposats per la feina que han de fer) de manera semblant a l'animal. "Volem que el primer que vegi siguin altres guineus, encara que no tinguem cap espècimen adult o germans reals amb qui posar-la", expliquen. En aquest centre especialitzat en fauna salvatge també procuren que l'espai on treballen sigui tan semblant com es pugui a l'entorn natural de les bèsties: "Minimitzem els sons humans, creem barreres visuals, reduïm la manipulació, reduïm les transferències entre instal·lacions i fem servir màscares per a cada espècie", expliquen a la publicació.

L'aferrament amb humans

El truc de disfressar-se, del qual no s'ha demostrat l'eficàcia científicament, es fa servir sovint per cuidar ocells, que depenen més del sentit de la vista, però al Richmond Wildlife Center el fan servir amb tota mena d'animals. Els cadells separats de la seva mare abans d'hora són propensos a aferrar-se als humans o a allò que perceben com el seu primer cuidador a la vida, i això els porta a no aprendre les habilitats necessàries per sobreviure autònomament a la natura. Quan un animal se sent massa còmode al voltant de les persones i els perd la por, corre el risc de posar-se en situacions perilloses, com ara vagar per les carreteres o que puguin atrapar-los amb més facilitat.

Cargando
No hay anuncios

Segons l'organització, a aquesta cria de guineu la van acollir quan tot just pesava 80 grams i encara no havia obert els ulls. Aprofitant la visibilitat que els ha donat el ressò del vídeo, ara demanen donacions als seguidors per comprar articles que els permetin tenir cura del cadell, inclosa una "màscara de cap de guineu que puguem portar perquè no vegi una cara humana quan s'alimenti".