Societat 22/07/2024

Vidal, a favor de la marxa del 21-J: "El model econòmic actual genera treballadors pobres"

El diputat de Sumar MÉS ha fet una valoració positiva del seu primer any de feina a les Corts espanyoles

ARA Balears
2 min
Les millors pancartes de la manifestació contra la massificació turística

PalmaEl diputat de Sumar MÉS al Congrés, Vicenç Vidal, ha considerat "molt positiva" la marxa contra la massificació turística feta aquest diumenge a Palma i ha reclamat la posada en marxa d'un model econòmic a les Illes "que no generi treballadors pobres". Així s'ha pronunciat en una roda de premsa a la seu del partit aquest dilluns, on ha reiterat que les condicions actuals provoquen que la població "no pugui accedir a un habitatge digne" i hi hagi una campanya d'estiu en què "no hi ha mà d'obra".

Aquest diumenge va tenir lloc la segona gran manifestació contra la saturació turística a les Balears. L'organització xifra en 50.000 els manifestants, una dada que la Policia Nacional rebaixa a 20.000. Sigui com sigui, Palma es va omplir de gom a gom amb gent demanant un canvi de rumb per poder accedir a un habitatge digne, millorar els serveis públics i per demanar feines decents i ben remunerades.

Mesa de seguiment

Acompanyat de representants dels partits que conformaren la coalició ara fa un any (MÉS per Mallorca, Esquerra Unida, Més per Menorca i Sumar), Vicenç Vidal ha fet una valoració positiva del seu primer any de feina a les Corts espanyoles. Així, ha aprofitat per anunciar, amb tots els partits, la creació "d'una taula de seguiment multipartit" de l'activitat de Sumar Més a les Corts.

Representants dels partits que conformen Sumar MÉS.

L'ecosobiranista ha explicat que en "un any molt confós i complex a la política estatal" la seva tasca ha donat fruits materialitzats en la gratuïtat del transport públic a les Illes Balears el 2024, la pujada del salari mínim, el recurs d'inconstitucionalitat pel català a la sanitat a la Comunitat, la Llei d'amnistia o la posada en marxa de la comissió mixta d'insularitat.

Vidal ha clos explicant que la taula de seguiment multipartit conformada per MÉS per Mallorca, Més per Menorca, Esquerra Unida i Sumar es posa en marxa demostrant que "les dinàmiques caïnites de Madrid no han afectat la relació i aliances" entre les diferents forces de l'esquerra verda i sobiranista de les Illes Balears que és "fluida, positiva i permanent".

stats