'No i punt!', nou vídeos per combatre les agressions sexistes
Es podran veure a les xarxes municipals i a les projeccions del Cinema a la Fresca
Palma'No i punt!' és una campanya de l'àrea d'Igualtat, Joventut i Drets Civils que va començar el 2016 i amb el temps s'ha convertit en una estratègia i un "mur de contenció de la xacra masclista", segons ha comentat el regidor Aligi Molina. Aquest dimarts al matí s'han presentat els vídeos, que s'aniran publicant i compartint durant el mes d'agost. Un total de vuit protagonistes representen diferents dones per apel·lar i representar tot una varietat d'edats i perfils.
Molina ha expressat com aquesta fase de la campanya de lluita contra les agressions sexistes als espais d'oci té un objectiu de visibilització de diferents veus i models. Així mateix, pretén generar un impacte viral, igual que l'ha tingut la campanya general, que va néixer a Palma i s'ha extrapolat a la resta de Mallorca.
Són un total de nou vídeos, un de general de dos minuts més vuit protagonitzats per cadascuna de les dones interlocutores. S'aniran compartint a les xarxes del 'No i punt!', de l'àrea d'Igualtat i de l'Ajuntament Palma, la resta d'empreses i organismes de Cort i es projectaran al Cinema a la Fresca.
Produïts per Masmiquel Mendiara i protagonitzats per l'actriu Paloma Navarro, la maquilladora transsexual Laura Duran, la guitarrista de punk-rock Tere Planas, l'actiu i artista Clara Ingold, la poetessa i cantant Laia Martínez, la graduada en Art Dramàtic i membre del col·lectiu Lèsbic/Bi Mada Gardell, la cantant Andrea Hidalgo i l'estudiant Victòria de Lluch.
Hidalgo, que ha assistit a la roda de premsa, ha volgut destacar que "el feminisme és igualtat, això s'ha d'entendre, i aquest vídeo és molt important per fer un pas cap endavant, per continuar fent-ne molts d'altres". Amb missatges com "Un silenci no implica consentiment", "En qualsevol moment puc canviar d'opinió" o "No insisteixis. Insistir és assetjar" es pretén sensibilitzar i aconseguir una major corresponsabilitat social en l'abordatge de les agressions sexistes, les conductes exercides sobre una persona per motius de gènere, orientació sexual o aspecte físic en relació amb els estàndards estètics.