Societat 12/09/2024

Els vigilants de seguretat de l'aeroport de Palma acusen Aena de "pressions" que "freguen l'assetjament laboral"

Ara han canviat la normativa i si no superen les auditories sancionen econòmicament els treballadors

ARA Balears
1 min
Centenars de persones als accessos als controls de seguretat.

PalmaEl sindicat FTSP USO ha denunciat que Aena "pressiona" els vigilants de seguretat de l'aeroport de Palma fins a tal punt que "frega l'assetjament laboral". Segons han explicat, amb "l'excusa" de garantir la seguretat de Son Sant Joan i comprovar que totes les mesures establertes funcionen correctament, els exigeixen un nivell tan elevat de feina que "els genera estrès i problemes de salut".

El sindicat ha assegurat en un comunicat que els vigilants de seguretat de Son Sant Joan són sotmesos "a constants auditories, suposats controls de qualitat i altres mesures" dutes a terme "per Aena i per AESA a l'aeroport de Palma". USO assegura que les mesures de seguretat "es relaxen en temporada alta, ja que l'única cosa que importa és el pas per filtres", i això provoca que els auditors d'Aena puguin "sancionar" econòmicament el treballador que "suposadament" no faci correctament la seva feina. En aquest sentit, denuncia que els fan passar una auditoria cada quinze dies i, a més, de tres organismes diferents.

Segons USO, si fins ara els treballadors no superaven aquestes auditories patien penalitzacions a l'empresa adjudicatària, però en l'actualitat "se sanciona els vigilants de seguretat econòmicament, amb la pèrdua de l'autorització per treballar en el filtratge de passatgers". A més, el sindicat denuncia també que un mateix grup de treballadors ha estat sotmès a cinc auditories seguides, de manera que aquests controls no compleixen la seva finalitat de comprovar les mesures de seguretat sinó sancionar els treballadors.

stats