Medi ambient
Societat14/02/2023

Les visites a la Dragonera davallen un 40% arran de les restriccions del Consell

S'ha limitat el nombre d'embarcacions i passatgers que poden atracar al parc natural per reduir l'impacte humà

PalmaEl nombre de visitants a la Dragonera s'ha reduït un 41% respecte del 2019 i l'Illa ha passat de rebre 63.000 visites anuals a 37.000 aquest passat 2022. Encara que, en comparació amb el 2021, el nombre d'usuaris ha pujat lleugerament, el Consell de Mallorca destaca positivament la tendència a la baixa: "Volem menys gent perquè l'impacte sigui menor i es pugui fer una visita més profunda", ha puntualitzat la consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, durant la presentació de la memòria anual del parc natural. En l'acte també hi ha participal la directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz,

"Tenint en compte l'excepcionalitat i les restriccions d'aforament del 2021, era d'esperar que el nombre d'usuaris totals que han visitat el parc natural de la Dragonera el 2022 augmentàs. Tot i això, la tendència continua a la baixa, respecte d'anys prepandèmics", ha concretat Ribot.

Cargando
No hay anuncios

Aquest descens es deu, en gran part, als desembarcaments autoritzats a empreses privades, els qual s'ha regulat tant en nombre com en quantitat de persones per viatge. En concret, les embarcacions petites –que tenen una capacitat màxima de 28 persones– ara hi poden desembarcar sis vegades al dia, mentre que les més grans –amb 100 passatgers– ho poden fer una vegada al dia i durant sis dies per setmana.

Les limitacions han augmentat, ja que abans, els vaixells més grans podien dur 150 visitants i atracar cada dia. "Creim que abans la xifra de persones permesa era massa alta, principalment perquè moltes es concentraven en els mateixos espais al mateix temps, i especialment perquè feien visites massa curtes. L'objectiu de la visita és ajudar generar consciència ambiental", ha apuntat Ribot.

Cargando
No hay anuncios

En breu, una depuradora

Quant als projectes que s'hi desenvoluparan a mitjà termini, Férriz ha destacat la instal·lació d'una depuradora. "Fins ara funcionam amb una fossa sèptica, però volem que es tractin les aigües fecals en el mateix parc", ha explicat. Entre les inversions futures, també s'ha anunciat que s'estan preparant els projectes per a la recuperació del mirador de na Miranda i la reconstrucció del far de na Pòpia.