'Volem jugar al FIFA '17 en català', la nova petició de Plataforma per la Llengua

La campanya demana poder jugar al popular videojoc de futbol amb les retransmissions de Joaquim Maria Puyal i Joan Maria Pou

CanviaCAT_Banner_Peticio
Albert Rigol
11/03/2016
1 min

BarcelonaDavant la poca presència del català en la creixent indústria dels videojocs, la Plataforma per la Llengua ha decidit engegar una petició a través de Canvia.cat anomenada 'Volem jugar al FIFA '17 en català'.

Es tracta d'una iniciativa que demana a EA Sports, Electronic Arts, l'empresa propietària del joc, que la versió de l'any vinent del FIFA incorpori el català. "Pensem que és imprescindible demanar que s'hi incorpori l'opció de configurar el joc en català, tant pel que fa a la interfície, com als comentaris i retransmissions que es fan dels partits", assenyala el comunicat publicat al seu lloc web.

El passat 26 de febrer, Plataforma per la Llengua ja va organitzar un acte als Cinemes Girona de Barcelona en què es va jugar un partit al FIFA 16 amb la retransmissió en directe de Joan Maria Po i Francesc Garriga.

No, no és ciència ficció!!! Partit del FiFa16 entre FCBarcelona i Bayern retransmès en català, ni més ni menys que per en Joan Maria Pou i Francesc Garriga. Un espectacle!!! Volem #Fifa17incatalan, volem gaudir dels videojocs en català!

Posted by Plataforma per la Llengua on viernes, 26 de febrero de 2016

La ONG, que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social, denuncia "la manca de videojocs en català per a totes les franges d’edat i en tots els dispositius". "Només un 9% dels videojocs estan en llengua catalana, contra el 93% disponibles en castellà i el 100%, en anglès", destaquen.

La situació del català als videojocs

La petició, que de moment compta amb 4.693 participants, té per objectiu arribar als 16.000. A través de Twitter s'ha llançat la campanya amb el 'hashtag' #FIFA17InCatalan i aposten com a principal reclam que al FIFA de l'any vinent es pugui jugar amb les retransmissions de Joaquim Maria Puyal i Joan Maria Pou.

stats