El 28 de juny de 1996 Voltor SA va rebre la Creu de Sant Jordi, concedida per la Generalitat de Catalunya, per la seva tasca a favor de la recepció de les televisions en català. De mica en mica, gràcies al repetidor que el 1986 instal·là a la serra d’Alfàbia, les Balears s’anaren enriquint dels diferents accents de la nostra llengua. A final de 1989, un cop reparats els desperfectes ocasionats per l’incendi de Jaime Martorell, ja es pogué sintonitzar el Canal 33 i les cadenes radiofòniques de la Corporació Catalana. El 1990 fou el torn del valencià Canal 9, nascut el setembre de 1989, i posteriorment del seu germà petit, Punt 2.
El 7 de maig de 2004 el panorama audiovisual illenc començà a canviar. El president del Govern balear, Jaume Matas, i el seu homòleg català, Pasqual Maragall, pactaren llevar el senyal de TV3 i Canal 33 a Voltor SA i deixar-lo en mans d’IB3. A canvi, Matas es comprometia a legalitzar la recepció de TV3 a les Balears a través de TDT, cosa que no arribaria a complir. La televisió balear iniciaria les seves emissions regulars el setembre de 2005 amb una programació bilingüe, que contrastaria amb la íntegrament en català de Televisió de Mallorca, impulsada el 2006 per la presidenta del Consell Insular, Maria Antònia Munar –Televisió de Mallorca seria tancada el 2011 amb el PP de Maria Salom al capdavant de la institució.
El gener de 2009 el Segon Pacte de Progrés acordà amb la Generalitat garantir la reciprocitat en l’emissió d’IB3 al Principat i el de les cadenes catalanes a les Balears. L’1 de juny l’entesa entre els governs d’Antich i Montilla es consumà amb la substitució del senyal de TV3 pel de TV3CAT (el canal internacional de la Corporació). S’argüí que els drets d’emissió adquirits per a certs programes (futbol o pel·lícules) impedien el seu visionat fora dels territoris respectius.
Entre el 2011 i el 2015 les relacions entre IB3 i TV3 estigueren condicionades per la dèria anticalatanista del popular José Ramón Bauzá. Des del Principat, ben atent a tot plegat hi havia el periodista artanec Miquel Piris, que el 1992 començà a treballar com a becari a TV3. Ara celebra que per fi les diferents comunitats de parla catalana hagin començat a compartir projectes audiovisuals. Destaca la més recent, la sèrie Mòpies d’IB3. “A les Balears –assegura– s’ha demostrat que hi ha excel·lents professionals capaços de fer productes d’una gran qualitat. A Catalunya, però, les Illes encara són una realitat llunyana. La presència insular a TV3 continua sent molt testimonial”.
Pel que fa l’evolució d’IB3, Piris fa el següent lament: “És una pena veure que aquests darrers anys, després de la legislatura de Bauzá, s’ha accentuat la folklorització de la cadena. S’abusa massa de programes de cuina i de la pagesia, on tothom menja a totes hores. Són programes fàcils de fer i barats. Sense voler ser classista, s’hauria de cercar un punt intermedi per mostrar altres realitats”.