Societat 04/07/2024

Vox acusa Educació del fracàs del Pla de segregació i li demana que rectifiqui

Educació ha informat que tan sols 11 centres han estat acceptats al projecte i l'aplicaran el curs que ve

2 min
Manuela Cañadas al ple del Parlament

PalmaNomés 11 centres educatius, tots concertats, s’han sumat al Pla de segregació lingüística. Aquest fet ja ha provocat la resposta de Vox: no n'accepta el resultat. En un comunicat, el partit d’extrema dreta es mostra “preocupat” per l’escassa adhesió al polèmic projecte. “Això reflecteix una falta de compromís i una desídia evident per part de la Conselleria d’Educació”, diu en un comunicat. “Educació no ha sabut incentivar ni facilitar la participació de més centres al projecte”. Per tot plegat, l’extrema dreta demanda a la Conselleria “que rectifiqui la situació i garanteixi que es respecti el dret de les famílies a triar la llengua en què volen que s’eduqui els seus fills”.

Vox assegura que presentarà les iniciatives necessàries “per modificar la normativa, com figura al punt 55 de l’acord d'investidura, per garantir que la lliure elecció de llengua sigui una realitat”. “Vox continuarà vigilant i no cessarem en la nostra defensa dels drets lingüístics de les famílies”, explica el partit.

El Pla s’implementarà durant tres cursos escolars a Educació Primària. La Comissió de Selecció de la Conselleria d'Educació ha acceptat les sol·licituds dels col·legis Nostra Senyora de Monti-sion, Can Bonet, Mare de Déu de les Neus, Sant Vicenç de Paül-la Vileta, Sant Alfons Maria de Ligorio, Santa Mònica, Nostra Senyora de Consolació d’Eivissa, Nostra Senyora de Consolació d’Alaró, Nostra Senyora de Consolació de Palma, Aixa-Llaüt i Juan de la Cierva. Ara, Educació ha obert el període perquè els centres puguin resoldre les esmenes. Del total de 339 centres de Primària (117 de privats i concertats i 222 de públics), només un 3,24% s'ha interessat pel polèmic Pla.

Pendents del TSJIB

En un comunicat, l'OCB ha celebrat el compromís dels centres educatius amb el model lingüístic actual i ha demanat que "els recursos prevists per a aquest despropòsit pedagògic es destinin a les necessitats reals dels centres educatius". L'entitat també ha agraït "la demostració de professionalitat dels centres i dels equips directius que han posat seny per reconduir un despropòsit pedagògic que només cercava satisfer les dèries ideològiques de l'extrema dreta".

Cal recordar que l'OCB ha presentat un recurs contenciós administratiu contra el Pla per impedir que es pugui aplicar. L’entitat considera que el projecte és clarament contrari a la legalitat vigent i que pot causar greus perjudicis a la comunitat educativa i al sistema educatiu balear en conjunt. També han recorregut el pla tant el sindicat STEI com Plataforma per la Llengua.

stats