Societat Successos 23/09/2024

La Guàrdia Civil investiga l'accident a l'aljub del puig de Randa

Els sis ferits són família i feien una excursió organitzada per una empresa privada

Josep Maria Sastre (Tot Pla)
2 min
L'ajub.

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil ha obert una investigació per esclarir l'accident que l'horabaixa de diumenge va causar ferides a sis turistes d'origen francès en passar per ull la coberta d'un antic aljub del puig de Randa, per tal de depurar responsabilitats.

Els sis ferits són família i feien una excursió organitzada per una empresa privada. Són tres germanes amb les seves respectives parelles d'edats entre 60 i 75 anys. Quatre d'aquestes persones foren ateses per ferides lleus a una clínica de Palma i ja han estat donades d'alta. En queden dues d'ingressades a Son Espases, una dona que ha estat atesa per politraumatismes i un home amb necessitat d'intervenció quirúrgica amb pronòstic reservat.

Un guàrdia civil al lloc dels fets.
La zona.

Paral·lelament, els tècnics d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Algaida preparen els seus pertinents informes per tal d'aclarir de qui és propietat aquesta edificació i, en aquest cas, si estava arrendada a alguna empresa de telecomunicacions. En aquest sentit, cal destacar que just al costat hi ha un repetidor de grans dimensions. A més, un edifici annex és utilitzat per a aquesta funció ateses les múltiples antenes que hi ha a la part superior.

Quant als fets, sembla que els turistes accediren a la zona passant per sobre una reixa. En tot cas, cal destacar que l'espai no estava degudament barrat i que l'accés a la part superior de l'aljub és relativament fàcil. De fet, segons diversos testimonis, és habitual veure-hi persones que utilitzen aquesta petita esplanada com a mirador cap a tota la zona del Pla.

L'espai ha quedat precintat per la Guàrdia Civil i la Policia Local. Segons explica la batlessa d'Algaida, Margalida Fullana, a banda de mirar d'aclarir de qui és propietat aquest aljub, es garantirà la seguretat de la zona barrant el pas i es redactarà un informe tècnic sobre l'estat de l'edificació que en principi no està catalogada.

A l'espera dels informes definitius, l'aljub està ubicat dins la possessió l'Albenya que té una extensió de més de 300 quarterades.

stats