Lectura

6 llibres infantils i juvenils per enganxar-se a la lectura aquest estiu

La llibretera Marta Gil recomana llibres per a nens i nenes de 3 a 12 anys

Marta Gil Soler
3 min
Adolescent llegint al seu quarto.

BarcelonaL'estiu és un bon moment per fomentar l'hàbit lector. Us recomanem diversos títols per a totes les edats i gustos. Una tria feta per Marta Gil, llibretera de la llibreria El Gat Pelut de Barcelona, especialitzada en literatura infantil i juvenil.

1.
El gran viatge pel riu amb el Ratolí
El gran viatge pel riu amb el Ratolí

El gran viatge pel riu amb el Ratolí, d'Alice Melvin, és un llibre il·lustrat d'Edicions Baula que encantarà a tota la família. Acompanyem el Ratolí en una nova aventura des del bosc fins al mar, passant per un riu ple de vida. Les il·lustracions detallades mostren una gran varietat de plantes i animals mentre el text rimat crea una atmosfera perfecta per a l'hora d'anar a dormir. Amb solapes amagades que afegeixen una nova dimensió a la història, aquest llibre ofereix una experiència rica i immersiva. Ideal per a moments de lectura tranquil·la i per fomentar l'amor per la natura.

A partir de 3 anys.

2.
Papallona
Papallona

Papallona, de Marc Majewski, és un llibre meravellosament il·lustrat que celebra la creativitat, l'autoexpressió i la família. La història segueix un nen a qui li encanta disfressar-se de papallona amb ales d'un viu color taronja. Quan altres nens no entenen la seva passió i el rebutgen, el suport del seu pare el motiva a mantenir-se fidel a si mateix. Les il·lustracions estan plenes de moviment i color, i creiem que aquest llibre inspirarà lectors de totes les edats a ser autèntics. Papallona (Ediciones Ekaré) ha guanyat el Premi Llibreter 2024 al millor àlbum il·lustrat.

A partir de 3 anys.

3.
El porquet
El porquet

El porquet, d'Arnold Lobel, de l'editorial Kalandraka, és una història entranyable ideal per a lectors principiants. El porquet adora enfonsar-se en el fang tou, però quan la dona del granger neteja el seu bassal, es veu obligat a buscar un lloc nou prou desendreçat per a ell. Aquesta aventura el porta a descobrir que no hi ha res com ser a casa. Amb un toc d'humor i lliçons sobre l'amor per la llar, aquest llibre captivarà els més petits mentre practiquen la lectura. El porquet va ser publicat per primera vegada l'any 1969 amb el títol Small Pig i és un dels clàssics de la literatura infantil.

A partir de 5-6 anys.

4.
Diari d'un gat assassí
Diari d'un gat assassí

Diari d'un gat assassí, d'Anne Fine, és una lectura humorística que captivarà tant infants com adults. Narrada des del punt de vista del gat Tuffy, la història mostra les seves peripècies "assassines" amb bones dosis de sarcasme i humor. En Tuffy no entén per què la seva família s'enfada quan caça ocells o ratolins, perquè és part de la seva naturalesa felina. Les divertides il·lustracions d'Alexandre Reverdin mantenen l'interès dels lectors joves. Guardonat amb el Prix Sorcières (1998), aquest llibre editat per Blackie Books és ideal per introduir els nens en l'escriptura en primera persona.

A partir de 6-7 anys.

5.
Guia màgica d'autodefensa amb galetes
Guia d'autodefensa amb galetes

Guia màgica d’autodefensa amb galetes, de T. Kingfisher (Ursula Vernon), és una novel·la juvenil fantàstica que conjuga humor i màgia al més pur estil de Terry Pratchett. La història de la Mona, una noia de dotze anys amb poders màgics que li permeten crear una massa mare màgica anomenada Bob, embarca els lectors en una aventura perillosa i hilarant, en què la crítica social es barreja amb temes com l'amistat i la superació. Aquesta novel·la ha guanyat els premis Hugo i Nebula de literatura fantàstica i ja s'ha convertit en un clàssic de la fantasia juvenil gràcies a l'excel·lent treball d'Indòmita, un segell imprescindible en el panorama literari actual. També ha guanyat el Premi Llibreter 2024 en la categoria d’infantil i juvenil d’altres literatures.

A partir de 10-12 anys.

6.
El viatge de Shuna
El viatge de Shuna

El viatge de Shuna, de Hayao Miyazaki, és una lectura fascinant per a aquest estiu. Inspirat en una llegenda tibetana, narra la història del Shuna, un jove príncep que emprèn un viatge èpic a la recerca de llavors amb propietats extraordinàries per salvar el seu poble de la fam. Amb il·lustracions captivadores i una trama rica en valors universals, aquest còmic de l'editorial Salamandra és ideal per a grans i petits. Les imatges grans i els blocs de text aporten una experiència visual única que seduirà tant els coneixedors de l'univers de Miyazaki com els nous lectors.

A partir de 12 anys.

stats