El licor amb llimones de temporada
Suplements24/02/2023
Així es fa el 'limoncello' a casa
La italocatalana Antonella Speranza explica el pas a pas d'aquesta beguda italiana
Per a 2 litres de 'limoncello'
- 10 llimones de mida mitjana (les peles)
- 1 litre d'alcohol de producció alimentària de 96% (també conegut com a alcohol de licors però que no tingui cap gust incorporat)
- 1 litre d'aigua mineral
- 800 g de sucre
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Comenceu pelant les llimones amb un pelapatates que permeti arrencar només la part groga de la fruita i no la blanca, que aportaria a la recepta massa amargor.
- Un cop teniu les peles, col·loqueu-les amb el litre d’alcohol dins d’un recipient hermètic, ben tancat. Deixeu-les-hi macerar entre quinze dies i un mes.
- Passat aquest temps, comproveu que la pela de la llimona ja no és groga sinó blanca per l'acció de l'alcohol.
- Filtreu el líquid, procés que es fa amb l’ajuda d’un embut i un colador, i l'aboqueu en una ampolla de vidre perquè s'hi generi el licor de llimona. Vigileu que no hi passi cap pela.
- Prepareu un almívar amb aigua mineral i sucre. Una proporció adient perquè la beguda no resulti massa ensucrada és un litre d'aigua per vuit-cents grams de sucre. Col·loqueu l'aigua i el sucre en una cassola a foc baix. L’aigua no ha de bullir i el sucre s’ha de barrejar bé.
- En un parell de minuts d’escalfor a la cassola, l'almívar ja estarà llest.
- Aboqueu-lo dins de l’ampolla on hi ha l’alcohol colat.
- A partir d'aquí ja només caldrà esperar entre un i dos mesos per comprovar el resultat final, encara que un cop barrejat l’almívar amb l’alcohol el limoncello es podria prendre al moment.
- És millor que el deixeu reposar a temperatura ambient i després el filtreu amb cotó fluix, perquè hi quedin impregnades les impureses. L'objectiu és que quedi el licor fi en una ampolla de vidre, ja definitiva. Serà llavors quan el limoncello estarà preparat per desar-lo al congelador: el millor consell per prendre'l és que sigui ben fred.