Un plat de cullera per fer passar la calor
Suplements08/09/2023
Ajoblanco amb granissat de tomàquet (i amb truc perquè ens quedi ben fi)
El cuiner Oriol Sabé, del restaurant Can Marc de Sant Esteve de Palautordera, explica com preparar-lo a casa
El cuiner Oriol Sabé, del restaurant Can Marc de Sant Esteve de Palautordera, explica com preparar un ajoblanco amb un granissat de tomàquet casolà, i amb un truc, que és el mango, que aconsegueix amorosir i maridar les ametlles amb el tomàquet. La seva textura suau i el seu gust dolç aconsegueixen lligar tota la resta d'ingredients.
Ingredients per a 4 persones
- 300 g d'ametlla Marcona
- 600 g d'aigua mineral freda
- 100 g d'anguila fumada (o un altre peix fumat)
- 80 g d'oli d'oliva extra verge
- 25 g de vinagre de Xerès
- 2 tomàquets
- 1 gra d'all
- 1 mango
- Fulles d'alfàbrega
- Sal
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Comenceu preparant els tomàquets. Renteu-los i tot seguit traieu-ne el peduncle amb un ganivet, i talleu-los a trossos. Poseu-los dins el got de la batedora, tireu-hi un pensament de sal i bateu-los fins que la textura resultant sigui líquida.
- Coleu-ho amb l'ajut d'un colador, perquè quedi ben fi. Congeleu-ho perquè quedi com un granissat.
- Tot seguit peleu el gra d'all. Traieu-ne la pell exterior i també el nervi interior. Amb el ganivet talleu-lo a trossets. Poseu-lo dins del got de la batedora, que haureu netejat prèviament.
- Afegiu-hi les ametlles Marcones.
- Bateu-ho tot junt una mica i afegiu-hi l'aigua mineral freda. Continueu-ho batent.
- Quan ho tingueu ben molt, aboqueu-hi l'oli d'oliva extra verge i el vinagre de Xerès. Poseu-hi també un altre pensament de sal.
- Bateu-ho de nou.
- Tasteu-ho i comproveu-ne la textura, que sigui del vostre gust.
- Reserveu-ho.
- Peleu el mango. Amb l'ajut d'un ganivet traieu-ne la pell exterior. Després feu-ne talls, i dels talls, trossets petits en forma de daus.
- Poseu-los al fons d'un plat soper, els uns al damunt dels altres.
- Trossegeu el filet d'anguila fumada, també a daus. I poseu-los al damunt del mango.
- Feu tires petites de les fulles de l'alfàbrega i poseu-les també per damunt del mango i de l'anguila fumada.
- Aboqueu-hi el preparat d'ametlles moltes.
- Poseu-hi ara cullerades del granissat de tomàquet. I ja estarà.
Cargando
No hay anuncios