Com es fan les albergínies amb figues caramel·litzades i formatge de cabra? Recepta de la cuinera Teresa Carles

Us proposem que aprofiteu la temporada d'albergínies i figues per cuinar-ne a casa a partir dels consells de la xef del restaurant Flax & Kale

Albergínies amb figues
2 min

La cuinera Teresa Carles, del grup de restaurants Flax & Kale, explica com cuinar les albergínies amb figues caramel·litzades i vinagreta de mel.

Ingredients per a 4 persones

  • 4 albergínies  
  • 2 cebes vermelles 
  • 4 rodanxes de formatge de cabra 
  • 12 tomàquets 'cherry' 
  • 6 figues per confitar més 2 figues per a la decoració final
  • 40 g sucre integral de canya 
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal 
  • Flors d’all 

Per a la vinagreta de mel

  • 60 g d’oli d’oliva 
  • 20 g de vinagre de poma 
  • 20 g de mel 
  • Sal 
  • Pebre 

Elaboració

  1. Talleu la ceba a la juliana. Poseu-la en una paella amb un raig d’oli d’oliva verge extra i caramel·litzeu-la durant mitja hora a foc baix. Poseu-hi també una mica de sal.
  2. En una cassola a part, caramel·litzeu també les figues al foc durant deu minuts. És molt important que la nit anterior a la preparació de la recepta hàgiu tingut les figues amb sucre de canya perquè es vagin pansint.
  3. Tot seguit, peleu les albergínies. I talleu-les de biaix en una mida de 10 centímetres.
  4. Remeneu la ceba i les figues, i comproveu que es van caramel·litzant.
  5. A la safata del forn, poseu-hi les albergínies tallades. Salpebreu-les i amaniu-les amb una mica d’oli d’oliva. Poseu-les al forn, preescalfat prèviament a 180º. Les hi heu de deixar coure durant vint-i-cinc o trenta minuts.
  6. Mentrestant, prepareu la vinagreta. Al got de la batedora poseu-hi vinagre de poma, mel, sal, pebre i oli d’oliva verge extra. Bateu-ho. I reserveu-ho en un got o gerra petita.
  7. Talleu uns tomàquets cherry, que posareu damunt del formatge de cabra.
  8. Quan tingueu les figues caramel·litzades, reserveu-les en un plat perquè es refredin.
  9. Planxeu el formatge de cabra. Poseu una mica d’oli d’oliva a la planxa, i al damunt el formatge. Gireu-lo perquè quedi cuit per una banda i per l’altra.
  10. Quan les figues estiguin fredes, talleu-les per la meitat.
  11. Traieu també la ceba caramel·litzada i reserveu-la en un plat.
  12. Passada mitja hora, traieu l’albergínia del forn.
  13. I ara que ja teniu tots els ingredients preparats, munteu el plat. Primer agafeu les albergínies. Feu servir un cèrcol metàl·lic, perquè a la base hi hagi l’albergínia. Al damunt una capa de ceba caramel·litzada. Després les figues. I ara una altra capa de figues. Uns tomàquets cherry. I, al final, el formatge de cabra. I, per acabar, amaniu-ho amb la vinagreta. I el toc final, unes figues fredes i unes flors d’all.

Bon profit!

stats