Amanida de cigrons cruixents amb col kale. La recepta de la cuinera Teresa Carles
La cuinera del grup Teresa Carles ens explica com preparar una amanida per llepar-se els dits
24/02/2022
2 min
La cuinera Teresa Carles, del grup homònim, explica com preparar a casa una amanida per llepar-se els dits: amanida de col kale amb cigrons cruixents, formatge parmesà i vinagreta.
Per a l'amanida
- 150 g de barreja d’enciams
- 250 g de fulles de kale
- 200 g de tomàquets cirerols
- 4 raves
- 1 alvocat
- 1 mango
- Pipes de carabassa i de gira-sol
Per a la salsa per amanir els cigrons
- 2 grans d’all
- Orenga
- Farigola
- Gingebre
- Comí
- Pebre
- 1 cullerada de mostassa antiga
- Fulles d’alfàbrega
- Julivert
- 50 ml d'oli d’oliva extra verge
- Sal
- Un trosset petit de bitxo
Per als cigrons cruixents
- 200 g de cigrons
- 2 cullerades de la vinagreta
Per a la vinagreta
- 50 ml de suc de llimona
- 25 g de xarop d’atzavara
- 10 g de xili xipotle
- Ceba en pols
- All en pols
- Una punta de caiena
- Pebre
- Sal
- 100 ml d'oli d’oliva verge extra
Elaboració
- Col·loqueu tots els ingredients al vas de la batedora elèctrica i tritureu-los. Al final de tot, poseu-hi una mica de bitxo, no gaire perquè si us passeu picaria molt. Tritureu-ho tot plegat de nou.
- Amaniu els cigrons amb un parell de cullerades d’aquesta salsa. Remeneu-ho amb l’ajut d’una cullera. Traspasseu-los a una safata per anar al forn i els hi coeu a 180° durant trenta minuts.
- Mentrestant, netegeu la col kale amb un raig d’aigua de l’aixeta.
- Un cop netes les fulles, aneu-les tallant a trossos petits amb el ganivet.
- Tot seguit en poseu els trossos en un bol i reserveu.
- Comenceu a preparar la vinagreta per amanir la kale.
- Poseu tots els ingredients de la vinagreta al vas de la batedora i tritureu-los.
- Amaniu la kale amb unes cullerades de la vinagreta que acabeu de preparar, i feu-ho amb l’ajut de les mans, perquè així aconseguireu que els trossos perdin la duresa i siguin molt més tendres. La resta de vinagreta reserveu-la.
- Prepareu la resta d’ingredients de l’amanida.
- Peleu els raves. Talleu per la meitat un alvocat. Talleu per la meitat els tomàquets cirerols. Talleu també a rodanxes primes els raves.
- Amb una cullera traieu la polpa de l’alvocat i talleu-la a daus.
- Talleu per la meitat un mango i després peleu-lo i talleu-lo igualment a daus.
- Ajunteu tots els altres ingredients preparats en un bol.
- Passada mitja hora, traieu del forn els cigrons, que hauran quedat cruixents.
- Ja podreu emplatar.
- En un plat pla, poseu-hi a la base una mica de barreja d’enciams. A continuació, els trossos de kale, que estaran ben tendres. Després, la resta d'ingredients que teníeu en un altre bol: els tomàquets cirerols, els raves, els daus de mango i l’alvocat.
- Amaniu-ho tot amb la vinagreta i per sobre hi poseu uns trossets de formatge parmesà.
- Remateu-ho amb el cruixent de cigrons i unes pipes de carabassa.
Bon profit!