Amanida de pastanagues rostides amb vinagreta refrescant. Com preparar-ne la millor?

La cuinera Teresa Carles explica com fer-la a casa amb diferents trucs

Amanida de pastanagues de colors, rostides al forn, amb tomàquets xerris, alvocat i formatge de cabra
2 min

La cuinera Teresa Carles proposa aprofitar la temporada de les pastanagues per rostir-les al forn i preparar-hi una recepta refrescant per llepar-se'n els dits.

Ingredients per preparar 4 amanides

  • 8 pastanagues taronges
  • 4 pastanagues morades
  • 4 pastanagues grogues
  • 16 tomàquets xerris vermells
  • 12 tomàquets xerris grocs
  • 4 rodanxes de formatge de cabra
  • 40 g d'avellanes
  • 2 alvocats
  • Barreja de fulles verdes

Ingredients per amanir les pastanagues

  • 25 g d'all
  • 2 g de farigola
  • 2 g de comí
  • 2 g de pimentó picant
  • 4 g sal
  • 4 g pebre negre
  • 40 g de vinagre de poma
  • 100 ml d'oli d'oliva verge extra

Ingredients per a la vinagreta

  • 50 g de suc de llimona
  • 100 g oli d’oliva
  • 20 g de mel
  • 10 g de mostassa
  • Sal
  • Pebre

Elaboració

  1. Comenceu pelant les pastanagues amb l’ajut d’un pelador. Deseu-les en una safata.
  2. Amaniu-les amb un oli d’oliva amb espècies, que haureu preparat prèviament.
  3. Poseu-les a la safata del forn, i les coeu durant vint minuts a 180 °C.
  4. Cinc minuts abans d’acabar la cocció, obriu el forn i afegiu-hi els tomàquets xerris, també de colors diferents.
  5. Mentrestant, prepareu la vinagreta. Al got de la batedora, poseu-hi suc de llimona, mel, mostassa, sal i pebre, i ho bateu tot junt. Mentre ho feu, hi aneu afegint a poc a poc l’oli d’oliva extra verge. Reserveu-lo quan el tingueu fet.
  6. Talleu l’alvocat. Feu-ne un tall per la meitat, i desenganxeu-ne les dues parts. Traieu-ne el pinyol, i amb l’ajut d’una cullera, retireu-ne la polpa.
  7. Tot seguit feu-ne uns talls.
  8. Ja podreu començar a muntar l’amanida.
  9. En un bol poseu primer les fulles d’enciams. Després, les pastanagues rostides al forn, l’alvocat, els tomàquets xerris i el formatge de cabra tallat a daus, i ho amaniu tot plegat amb la vinagreta que teníeu reservada.
  10. Acabeu l’amanida amb unes avellanes picades.

Bon profit!

stats