Amanida de pastanagues rostides amb vinagreta refrescant. Com preparar-ne la millor?
La cuinera Teresa Carles explica com fer-la a casa amb diferents trucs
25/05/2022
2 min
La cuinera Teresa Carles proposa aprofitar la temporada de les pastanagues per rostir-les al forn i preparar-hi una recepta refrescant per llepar-se'n els dits.
Ingredients per preparar 4 amanides
- 8 pastanagues taronges
- 4 pastanagues morades
- 4 pastanagues grogues
- 16 tomàquets xerris vermells
- 12 tomàquets xerris grocs
- 4 rodanxes de formatge de cabra
- 40 g d'avellanes
- 2 alvocats
- Barreja de fulles verdes
—
Ingredients per amanir les pastanagues
- 25 g d'all
- 2 g de farigola
- 2 g de comí
- 2 g de pimentó picant
- 4 g sal
- 4 g pebre negre
- 40 g de vinagre de poma
- 100 ml d'oli d'oliva verge extra
—
Ingredients per a la vinagreta
- 50 g de suc de llimona
- 100 g oli d’oliva
- 20 g de mel
- 10 g de mostassa
- Sal
- Pebre
Elaboració
- Comenceu pelant les pastanagues amb l’ajut d’un pelador. Deseu-les en una safata.
- Amaniu-les amb un oli d’oliva amb espècies, que haureu preparat prèviament.
- Poseu-les a la safata del forn, i les coeu durant vint minuts a 180 °C.
- Cinc minuts abans d’acabar la cocció, obriu el forn i afegiu-hi els tomàquets xerris, també de colors diferents.
- Mentrestant, prepareu la vinagreta. Al got de la batedora, poseu-hi suc de llimona, mel, mostassa, sal i pebre, i ho bateu tot junt. Mentre ho feu, hi aneu afegint a poc a poc l’oli d’oliva extra verge. Reserveu-lo quan el tingueu fet.
- Talleu l’alvocat. Feu-ne un tall per la meitat, i desenganxeu-ne les dues parts. Traieu-ne el pinyol, i amb l’ajut d’una cullera, retireu-ne la polpa.
- Tot seguit feu-ne uns talls.
- Ja podreu començar a muntar l’amanida.
- En un bol poseu primer les fulles d’enciams. Després, les pastanagues rostides al forn, l’alvocat, els tomàquets xerris i el formatge de cabra tallat a daus, i ho amaniu tot plegat amb la vinagreta que teníeu reservada.
- Acabeu l’amanida amb unes avellanes picades.