Receptes
Suplements07/07/2022

Amanida de quinoa vermella amb maduixes i cireres

La cuinera Teresa Carles explica com preparar a casa un plat de vermell viu

A l’estiu és temps de cireres, maduixes i amanides. La cuinera Teresa Carles proposa aprofitar-ho per preparar-ne un plat refrescant que en combini els colors. La quinoa vermella té la particularitat que aporta més hidrats de carboni que les altres varietats de quinoes.

Ingredients per a 6 plats (racions de 150 grams)

  • 300 g de quinoa vermella
  • ½ pebrot vermell
  • ½ pebrot verd
  • ½ cogombre
  • Fulles d’enciams
  • 18 g de tomàquets cherry
  • 150 g de cireres
  • 150 g de maduixes
  • Sal
Cargando
No hay anuncios

Per a la vinagreta de miso

  • 20 g de shiro miso
  • 70 ml d’oli de sèsam
  • 70 ml d’oli de gira-sol
  • 30 g de gingebre
  • 70 g de vinagre d’arròs
  • 80 ml de salsa de soja
  • 30 ml de xarop d’atzavara
  • 1 cullerada de sèsam blanc
Cargando
No hay anuncios

Per a la decoració

  • Fulles de menta
  • Ceba xinesa
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. Per començar, aboqueu la quinoa en un bol, i renteu-la dues o tres vegades amb aigua per eliminar la saponina (fitoquímics).
  2. Poseu un cassó amb aigua abundant i sal, i quan arrenqui el bull, tireu-hi la quinoa. Hi ha de bullir entre quinze i vint minuts.
  3. Mentrestant, prepareu la vinagreta de miso. En un bol poseu-hi el miso, el gingebre (pelat i ratllat prèviament), la salsa de soja, l’oli de sèsam, l’oli de gira-sol, el vinagre d’arròs, el xarop d’atzavara i una cullerada de sèsam blanc. Barregeu-ho amb l’ajut d’unes varetes de cuina, o bé una altra manera de fer-la és posar tots els ingredients dins d’un pot de vidre, tancar-lo i tot seguit sacsejar-lo ben bé. Reserveu-la.
  4. Continueu ara amb les verdures. Talleu el pebrot per la meitat, traieu-ne les llavors de l’interior i després talleu-lo a tires horitzontals, i després de forma vertical per aconseguir-ne daus de més d’un centímetre. Aneu-ho reservant en un bol a mesura que ho tingueu tallat.
  5. Feu el mateix amb el pebrot verd. Talleu-lo per la meitat. Traieu-ne les llavors interiors, talleu-lo a tires horitzontals i després feu-ne talls verticals per obtenir-ne daus petits.
  6. Ara feu el mateix amb el cogombre. Peleu-lo i repetiu el procediment fet amb els pebrots.
  7. Netegeu les maduixes i les cireres. Talleu-les a bocins petits. Reserveu-les.
  8. Passats els vint minuts d’ebullició de la quinoa, traspasseu-la a un colador, perquè se n’escorri l’aigua. Poseu-la a sota de l’aixeta i refredeu-la amb aigua freda.
  9. Tot seguit, barregeu la quinoa, escorreguda, al bol on teniu les verdures. Remeneu-ho ben bé amb l’ajut d’una cullera.
  10. Amaniu-la amb la vinagreta de miso.
  11. Torneu a remenar els ingredients perquè la vinagreta ho hagi amarat tot bé.
  12. I ara emplateu. En un plat fondo, a la base, poseu-hi una barreja d’enciams; després, per sobre, la quinoa, les maduixes, les cireres, els tomàquets cherry, tallats per la meitat, una mica de ceba xinesa i, per acabar, unes cullerades de la vinagreta. Podeu decorar-la amb unes fulles de menta. I ja estarà!
Cargando
No hay anuncios

Bon profit!