Receptes
Amanida de quinoa vermella amb maduixes i cireres
La cuinera Teresa Carles explica com preparar a casa un plat de vermell viu
07/07/2022
2 min
A l’estiu és temps de cireres, maduixes i amanides. La cuinera Teresa Carles proposa aprofitar-ho per preparar-ne un plat refrescant que en combini els colors. La quinoa vermella té la particularitat que aporta més hidrats de carboni que les altres varietats de quinoes.
Ingredients per a 6 plats (racions de 150 grams)
- 300 g de quinoa vermella
- ½ pebrot vermell
- ½ pebrot verd
- ½ cogombre
- Fulles d’enciams
- 18 g de tomàquets cherry
- 150 g de cireres
- 150 g de maduixes
- Sal
—
Per a la vinagreta de miso
- 20 g de shiro miso
- 70 ml d’oli de sèsam
- 70 ml d’oli de gira-sol
- 30 g de gingebre
- 70 g de vinagre d’arròs
- 80 ml de salsa de soja
- 30 ml de xarop d’atzavara
- 1 cullerada de sèsam blanc
—
Per a la decoració
- Fulles de menta
- Ceba xinesa
Elaboració
- Per començar, aboqueu la quinoa en un bol, i renteu-la dues o tres vegades amb aigua per eliminar la saponina (fitoquímics).
- Poseu un cassó amb aigua abundant i sal, i quan arrenqui el bull, tireu-hi la quinoa. Hi ha de bullir entre quinze i vint minuts.
- Mentrestant, prepareu la vinagreta de miso. En un bol poseu-hi el miso, el gingebre (pelat i ratllat prèviament), la salsa de soja, l’oli de sèsam, l’oli de gira-sol, el vinagre d’arròs, el xarop d’atzavara i una cullerada de sèsam blanc. Barregeu-ho amb l’ajut d’unes varetes de cuina, o bé una altra manera de fer-la és posar tots els ingredients dins d’un pot de vidre, tancar-lo i tot seguit sacsejar-lo ben bé. Reserveu-la.
- Continueu ara amb les verdures. Talleu el pebrot per la meitat, traieu-ne les llavors de l’interior i després talleu-lo a tires horitzontals, i després de forma vertical per aconseguir-ne daus de més d’un centímetre. Aneu-ho reservant en un bol a mesura que ho tingueu tallat.
- Feu el mateix amb el pebrot verd. Talleu-lo per la meitat. Traieu-ne les llavors interiors, talleu-lo a tires horitzontals i després feu-ne talls verticals per obtenir-ne daus petits.
- Ara feu el mateix amb el cogombre. Peleu-lo i repetiu el procediment fet amb els pebrots.
- Netegeu les maduixes i les cireres. Talleu-les a bocins petits. Reserveu-les.
- Passats els vint minuts d’ebullició de la quinoa, traspasseu-la a un colador, perquè se n’escorri l’aigua. Poseu-la a sota de l’aixeta i refredeu-la amb aigua freda.
- Tot seguit, barregeu la quinoa, escorreguda, al bol on teniu les verdures. Remeneu-ho ben bé amb l’ajut d’una cullera.
- Amaniu-la amb la vinagreta de miso.
- Torneu a remenar els ingredients perquè la vinagreta ho hagi amarat tot bé.
- I ara emplateu. En un plat fondo, a la base, poseu-hi una barreja d’enciams; després, per sobre, la quinoa, les maduixes, les cireres, els tomàquets cherry, tallats per la meitat, una mica de ceba xinesa i, per acabar, unes cullerades de la vinagreta. Podeu decorar-la amb unes fulles de menta. I ja estarà!
Bon profit!